Stjørdals-Blink - HamKam 0-1
I sin fjerde kamp som trener for bunnplasserte HamKam hadde Kjetil Rekdal sanket inn fire poeng på de tre første kampene.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
– Det har vært tre OK kamper, litt marginer hit og dit. Vi burde egentlig tatt poeng mot Tromsø, og så hadde vi litt stang inn i Sandnes. Det var et greit resultat mot Grorud, men vi skulle gjerne hatt ett poeng til på de kampene. Vi må bli bedre, uttalte en klar Rekdal til Eurosport før kampen.
Før hans ankomst slet laget fryktelig med å slippe inn sene mål og gi fra seg en drøss av poeng på overtid og mot slutten av kampene. Det er i hvert fall endret så langt.
– Vi er blitt litt hvassere taktisk. Når det kommer en ny trener får en spillergruppe en ny start og en ny giv. Det er det som har vært forskjellen i de foregående kampene, vi har vokst litt på struktur og de tingene som gjør at vi har tatt med oss noen poeng, mente toppscorer Marcus Pedersen.
Nettopp Pedersen markerte seg først i minuttene før pause i en omgang med få store sjanser å melde om, da han jaget en ball i bakrom og taklet en utrusende keeper Nicklas Frenderup i duellen: Gult kort til spissen og målvakten kom seg heldigvis på beina etter litt behandling.
Nærmest scoring var hjemmelaget med en stor sjanse på overtid i første omgang, men avslutningen fra Sondre Stokke forsvant like utenfor.
Men så viste Marcus Pedersen seg frem med positivt fortegn i minuttene etter hvilen. Ruben Alegre kom på et raid på venstresiden og foran mål ventet spissen som gjedda i sivet og styrte inn ledermålet med utsiden av foten.
Samme mann kunne også doblet snaue kvarteret etter et Jo Nymo Matland-frispark inn i boksen, men duellanten fra tidligere i kampen, Frenderup, kom seirende ut av den situasjonen.
Med kvarteret igjen på kampuret jaget Blink på for en utligning, og de var ekstremt nær da Joachim Olufsen ladet kanonen fra veldig langt og dundret ballen i tverrliggeren bak en sjanseløs Lars Jendal i Kamma-buret.
På overtid pådro Marcus Pedersen seg sitt andre gule og dermed rødt kort for å sparke bort ballen. Lagkameratene måtte klare seg med en mann mindre i de kritiske sluttminuttene, og toppscoreren må stå over neste kamp.
– Det satt langt inne, men du ser forskjellen på oss nå, at vi greier å få det ene målet borte som gjør at vi kan holde inn til tre poeng. Vi har løftet oss betraktelig i de siste minuttene som har ødelagt mye av sesongstarten vår, sier Marcus Pedersen til Eurosport.
Det var hans åttende mål for sesongen, og han innrømmer at han tabbet seg ut med det røde kortet:
– Jeg føler meg som 20 år igjen, og gjorde en ung feil. Jeg ble advart fra benken, om at «nå må du passe deg, Marcus». Men jeg glemte det rett og slett i kampens hete, og skulle gjøre alt for å ri i land seieren. Jeg gjorde en dum feil som fikk det andre gule, sier Pedersen, før han legger til:
– Men jeg ble matchvinner og er happy med det.
Blink jaktet på for en utligning, men pressede HamKam sto imot.
Og selv om både Strømmen og Raufoss tok tre poeng i sine kamper, betyr seieren at Hamar-laget nå er oppe på ti poeng, med tre lag på elleve og bare tre poeng opp til Raufoss og Kongsvinger på 11. og 12. plass.
For en sjelden gang holdt altså HamKam nullen.
– Det er helt avgjørende i fotball, det. Av og til må det være nok å kunne vinne 1-0. Null og en baklengs er det vi ser etter. Antall mål fremover har gått litt ned, men antall mål bakover har gått kraftig ned. Så vi er gått i pluss der, og det er grunnen til at vi vinner 1-0 her i dag, sier Rekdal til Eurosport.
Han forteller hvordan han opplevde sluttminuttene:
– Jeg sa det til Geir Frigård, som håpet vi skulle score 2-0, at jeg heller ville vinne 1-0. For de må lære seg det også. Jeg tror det var god læring for et lag som har slitt fælt på overtod å kunne ri av stormen i dag, og som de gjorde mot Sandnes Ulf, sier han og legger til:
– Men så må vi erkjenne at vi er nødt til å bli bedre. Det er lite som skiller mellom tre, ett og null poeng her i dag. Skal vi ut av gjørma er vi nødt til å utvikle oss.
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56