Tromsø - Kongsvinger 1-0
På Alfheim var serieleder Tromsø ute etter å slå tilbake etter tapet på Åråsen i forrige serierunde, og med spillere som Ruben Yttergård Jenssen og Kent-Are Antonsen tilbake på laget, tok de tak mot bunnlaget Kongsvinger.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Etter 17 minutter ropte de også på straffe da Fitim Azemi ble spilt gjennom og gikk i bakken, men fikk ikke gehør hos andre enn Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud, som mente TIL ble snytt og KIL var heldige som ikke fikk rødt kort i den situasjonen.
KILs midlertidige hovedtrener Espen Nystuen valgte å sette trioen Adem Güven, Martin Hoel Andersen og Kamer Qaka på benken, men etter en målløs førsteomgang valgte han å dunke inn hele artilleriet fra start i økt nummer to.
Og det kunne faktisk gitt uttelling drøye ti minutter etterpå, men Hoel Andersen misbrukte den store sjansen han fikk.
Spillet fortsatte å bølge fra side til side og sjanser ble skapt i begge ender. KIL mente alvor, noe midtbanemann Harald Holter til gagns viste da han kom altfor sent og hardt inn i en takling. Gult ble fargen på kortet, men kanskje kunne det gjort som høstløvet og skiftet farge også.
(Artikkelen fortsetter under):

Frykter ikke at karantenebonanzaen skal stikker kjepper i opprykkshjulene

Begge lag jaktet seiersmålet, og Tromsø skapte de aller største sjansene. Og bare minuttet etter at Øygarden hadde snudd kampen borte mot Raufoss, falt avgjørelsen på Alfheim.
– Jeg er ikke fornøyd med absolutt alt i dag. Men vi skaper en god del mer enn dem, og graver ut seieren til slutt. Jeg er fornøyd med attituden, kalde hoder og masse seierslyst hos guttene. Det var godt å se. Vi mangler litt av energien vi har på vårt beste, og har litt sene reaksjoner, men det var godt å se hvordan vi fullførte, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til Eurosport.
Nå venter ny karantene på to spillere. Eric Kitolano og kaptein Simen Wangberg er begge ute i neste kamp.
– Runar (Espejord) er i veldig fremgang, men tror det er litt for tidlig til helgen. Magnus (Andersen) håper vi veldig på. Karantener på denne tiden er en del av det for de fleste lagene. Det er derfor vi har flere spillere å velge mellom. Vi kommer nok til å stable et bra lag på beina lørdag også, sier han med et smil.
Kent-Are Antonsen dukket opp etter en dødball og banket inn 1-0-målet i det 88. minutt. Dermed føk hjemmepublikumet til himmels, vel vitende om at tre svært viktige poeng ble sikret i kampen om direkte opprykk, mens det var tilsvarende bekmørkt for Kongsvinger.
De falt ned til sisteplassen på tabellen, og har syv poeng til Grorud og Strømmen med en kamp mindre spilt.
– Du kan også legge ett poeng til ettersom målforskjellen er helt sjanseløs. Det er ikke noe å lure på; Kongsvinger spiller i 2. divisjon neste sesong, mente kommentator Bø Tosterud i Fotball Direkte: OBOS-ligaen.
(Artikkelen fortsetter under):

Mener dette må til for at KIL kan overleve: – På ingen måte gitt opp

Nystuen innrømmer at tapet føles ekstra bittert.
– Ja, det synes jeg. Det er fryktelig bittert. Vi gjør en nær perfekt bortekamp, men så har vi ikke marginene helt på vår side, sier han til Eurosport.
Til tross for at det ser mørkt ut, ser han et lys i enden av tunnelen.
– Vi har hatt litt motgang, og slik er fotballen. Det handler bare om å reise seg. Vi har fem kamper igjen. Vi hadde ikke regnet med poeng her, men nå vet vi hva som teller i de neste kampene. Slik vi spiller om dagen har vi gode muligheter. Først må vi slå Sandnes Ulf til helgen, og så får vi ta en kamp av gangen. Vi har på ingen måte gitt opp.
De har igjen tre hjemmekamper og en potensielt helt avgjørende bortekamp mot Grorud.
– Først må vi slå Sandnes Ulf til helgen. Og så vet vi at vi må vinne en av de to bortekampene, den mot Grorud. Og så må vi vinne de to hjemmekampene, sier Nystuen.
Aune Selland Heggebø sto for den avgjørende scoringen for Øygarden i 2-1-seieren over Raufoss på Nammo stadion.
Mame Mor Ndiaye sendte Raufoss i føringen bare noen minutter ut i kampen. Raufoss-spissen står med tre mål denne sesongen. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Raufoss.
Seks minutter før slutt scoret Peter Nergaard for Øygarden, og Heggebø avgjorde like etterpå.
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27
Eliteserien
Fire strake uten seier for formsvake Vålerenga
15/08/2021 PÅ 18:51