Artikkelen oppdateres!
HamKam - Grorud 1-1
– Vi spiller alltid for å vinne, men ser du kampen under var uavgjort greit. Det var lite målsjanser og vi møter et godt lag som er gode med ball. Når vi blir bedre i struktur og røffere i valgene når har mulighetene til å bryte gjennom skal vi bli bedre offensivt også. Vi gir bort veldig lite i dag. Vi fortjente ikke å vinne, men fortjente poenget. Vi må begynne en plass, sier Rekdal til Eurosport etter kampen.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
Det er en utfordrende oppgave som venter Kjetil Rekdal i klubben fra byen der han har valgt å bosette seg. For HamKam ligger helt sist på tabellen, uten seier på de ni første serierundene, med fire poeng opp til kvalik- og sikker plass.
Og tallene forteller sitt klare språk om hvor skoen trykker: I det siste kvarteret i kampene, fra det 76. minutt og ut, har de sluppet inn hele 14 mål. Til sammenligning har de sluppet inn 12 i resten av minuttene i kampene sine.
Nærmest er Øygarden med åtte baklengs på den samme perioden i kampene, mens Tromsø bare har ett.
Og Rekdal har ikke hatt mye tid med laget, men gjorde noen grep i tillegg til det fremtvungne ettersom toppscorer Marcus Pedersen måtte stå over med karantene.
– Det er veldig lite, også i og med at de hadde kamp fredag. Så det var rolig lørdag og for så vidt rolig i går. Jeg brukte kanskje 10-15 minutter på noen ting strukturmessig, så jeg er like spent og nysgjerrig på hvordan de eventuelt responderer og hvordan det blir seende ut som alle andre, sa Rekdal til Eurosport før kampstart hjemme mot Grorud - som var høytflyvende etter å ha slått serieleder Tromsø i første runde.
Og Eirik Kjønøs unge mannskap lot seg affisere av en tidligere landslagskaptein på motsatt benk. Allerede etter 12 minutter rullet de opp et fint angrep, ballen ble lagt tilbake til Martin Høyland som fint satte inn 1-0-ledelse til gjestene.
– De lekker som en sil og det er en marerittstart for Rekdal på Hamar, utbrøt Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i OBOS Direkte-studioet.
Men bare fire minutter senere slo et Rekdals bytter, Kristian Lønstad Onsrud, tilbake. Han mottok ballen og dundret den inn i garnet til utligning.
Etter timen spilt viste Grorud frem sitt eget finspill når det er på sitt vakreste, da de broderte seg gjennom og var nær ny ledelse. Men sjansen ble avverget og Oslo-lagets rop om straffe fikk ikke gehør av kveldens dommer.
I løpet av noen nervepirrende overtidsminutter fikk nok selv normalt iskalde Rekdal puls, men denne gangen holdt grønnbuksene unna.
– Det er magiske bilder vi kan presentere. HamKam har ikke sluppet inn mål på overtid, sa Jonsson med et glis da kampen ble blåst av.
(Artikkelen fortsetter under):

Slik oppsummerer Rekdal debuten

Og akkurat det er naturlig nok noe Rekdal er glad for.
– Det er en nøkkel det også, men jeg skulle gjerne sett at vi ledet i den posisjonen. Ett poeng endrer ikke situasjonen, men det kan hende det gjør noe med tro og selvtilliten, og at motstanderen skal få kjenne at de jaggu skal få slute med å slå oss. Det skal vi bygge videre på og bli litt og litt bedre i hver kamp, sier Rekdal.
Han mener laget på mange måter startet på nytt denne mandagskvelden.
– Vi begynner på nytt, det var sesongstart i dag. Vi har ett poeng på en kamp. Så får vi sørge for at vi på de 20 siste kampene kanskje har 1,5 poeng i snitt, det er muligens det som skal, litt avhengig av de andre. Men vi må først og fremst konsentrere oss om oss selv, og gjøre den jobben som kreves hver eneste dag. Det startet i dag.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56