LILLESTRØM (Eurosport.no):
Det ble en del diskusjon etter at terminlisten for resten av OBOS-ligaen ble kjent onsdag. I den kom det nemlig frem at kampdagene endres fra mandag og fredag slik det hovedsakelig har vært nå, til lørdag og søndag.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
Grunnen til at mange reagerte, var at ligaen nå har fått et oppsving i oppmerksomhet gjennom spill på andre dager enn Eliteserien. Eurosport har blant annet dekket hver runde med Fotball Direkte: OBOS-ligaen.
– Hvorfor det ikke fortsetter på mandag, har noe med å gjøre at en del av klubbene ønsket å komme inn i helg, av ulike årsaker. Noen har jobb ved siden av det å spille fotball, noen studerer og synes det har vært krevende å spille midtuke, men primærgrunnen er at en del klubber ikke har godkjent flomlys, og da er det bedre å spille på tidligere tidspunkter i helger enn på dagtid i midtuken, sa Pål Breen, kommersiell leder i Norsk Toppfotball, til Eurosport, og la til:
– Men primærmålet har vært å bevare direktesendingene fra OBOS-ligaen. Da kom vi frem til at lørdag er veldig fint, og det er enstemmig blant klubbene.
Det samsvarer med vurderingene til Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist.
– Vi er jo fornøyde med det, for da slipper vi midtukekamper når gutta er på jobb. Til nå har vi klart å løse det på en eller annen måte, men det er misfornøyde arbeidsgivere og gutta føler litt på det, sier han til Eurosport.
Nesselquist leder en av klubbene der flere av spillerne gjennom uken også er opptatt med andre yrker. Han har både lærere, studenter og politimenn i stallen.
– Vi er glade for at det blir helg, og vi er glade for at det blir andre tidspunkter enn Eliteserien, slik at Eurosport forhåpentlig fortsetter med den oppfølgingen av OBOS-ligaen som har vært, for den har vært veldig mye bedre i år enn i fjor.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Fra 5. divisjon til OBOS på to år – skal feire med smultring

Hans motstander torsdag kveld, Lillestrøm, har ganske annerledes forutsetninger. På Åråsen opererer man slik sett i den andre enden av skalaen.
– Jeg har ikke snakket så mye med folk i Lillestrøm om hva man mener om det. Men personlig, som er det eneste jeg kan si, og det er jeg klokkeklar på, er at det blir deilig å få en normal uke igjen. Jeg har jo vært helt «huggærn» og vet nesten ikke hvilken dag det er lenger, og så snakker vi om kamp til helgen og så spiller vi mandag, tirsdag og fredag. Og da må vi trene lørdag og søndag, sier LSK-trener Geir Bakke og legger til:
– Nå blir det en normaluke opp mot resten av samfunnet, i hvert fall til en viss grad i fotballfamilien. Det synes jeg er ok.
Blant andre Jerv-trener Arne Sandstø har uttalt seg om at det bør bli strengere lisenskrav, slik at samtlige klubber er klare til å spille når det kreves av dem.
– Jeg lar andre ta seg av den diskusjonen der. Jeg spiller på den dagen vi blir satt opp, jeg. Jeg synes det er det greieste, sier Bakke med et smil.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09