Lillestrøm - Strømmen 1-0
LILLESTRØM (Eurosport.no):
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
– En jevn kamp. Vi scorer det første målet og jeg synes at når vi er påskrudd, så er vi litt skarpere på en del ting. Men Strømmen har et bra grunnspill. Hadde vi klart å være litt mer bestemte og litt mer presise skulle vi klart å punktere kampen. Når det ble som det ble, blir det en sliteseier, men fortjent, sier LSK-trener Geir Bakke til Eurosport.
– Er dere litt på gang nå?
– Ja, men vi må bli bedre på ganske mye. Men så har vi tre unggutter som spiller fra start, og som får verdifull erfaring og utvikling. Det er viktig for oss. Bergmann kommer inn etter hvert og skal bidra, og så er vi vel ute i markedet og kanskje skal forsterke med en forsvarsspiller. Så jeg ser veldig lyst på det vi skal inn i i fremtiden nå, men vi må bli bedre på en del ting ute på banen, sier Bakke.
Lillestrøm har fått en skjev start på sesongen og havnet et godt stykke bak lagene i tet, men borte mot Kongsvinger i forrige runde leverte de det som trolig var årsbeste og feide hjemmelaget lenger ut i skogene med 3-0-seier.
Det har ført til litt ny optimisme på Romerike, men torsdag kveld ventet et potensielt enormt bananskall, i form av lillebror Strømmen, som holder til bare noen minutter i bil bortover veien. Ikke bare poeng, men også prestisje sto på spill.
LSK tok kommandoen også på et soldekket Åråsen, men trøblet en stund med å skape store sjanser. Men ikke lenger enn i om lag 20 minutter, for da ble Thomas Lehne Olsen spilt vakkert gjennom, og han avanserte og spilte på tvers til Daniel Gustafsson som sikkert trillet ballen i det åpne garnet til 1-0.
– Lehne Olsen trenger målene selv, men han er kaptein og da vet han at laget er viktigst. Han har blitt et hakk skarpere siden Björn Bergmann Sigurdarson signerte. Tenk den duoen, da. Da begynner de å hakke tenner i Tromsø. Da begynner de å hakke tenner i Ranheim, for da har de et maskinlag, utbrøt Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte: OBOS-ligaen.
– Hehe, jeg har ikke spilt med han ennå, da, sier Lehne Olsen selv med et smil.
– Vi tok tre poeng på en dårlig dag. Første omgangen var grei, andre omgang var ikke bra nok. Vi er fornøyde med poengene, fortsetter kapteinen.
Lillestrøm fortsatte å styre, og det var nettopp Lehne Olsen som var nærmest å doble ledelsen da han i minuttene før pause dro seg inn fra venstresiden, ladet sin kanon av en høyrefot og klinte ballen i tverrliggeren, ned mot streken og ut.
I midtforsvaret fikk 19 år gamle Philip Slørdahl for andre gang på rad sjansen på bekostning av danske Tobias Sahlquist, samtidig som belgiske Jo Coppens igjen var henvist til benken med 19-åringen Mads Hedenstad Christiansen trygt plassert mellom stengene.
Strømmen yppet litt mer de første ti minuttene av andre omgang, men så kunne og burde LSK scoret igjen etter snaue kvarteret. Gustafsson ble spilt gjennom av innbytter Fredrik Krogstad, men i stedet for å gjengjelde tjenesten fra Lehne Olsen ved 1-0-situasjonen avsluttet han selv og misbrukte sjansen.
Deretter fulgte Strømmen opp med noen farlige sjanser på dødball, men Christiansen & Co. holdt unna. Kampen levde i beste velgående utover andre omgangen.
Ingen av lagene klarte imidlertid å putte ballen i nettet, selv om også hjemmelagets Moses fikk en enorm sjanse til å punktere alene med keeper på overtid.
Dermed klatrer Lillestrøm opp på kvalikplass, mens Strømmen fortsetter sliter under nedrykksstreken.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: LSK tok viktig seier

– Hva skal man si. Defensivt i etablert er mye bedre enn vi har vært, så det er godt å se. Vi er mye mer solide når vi forsvarer oss. Men vi er svake med ballen. Det ser ut som vi er førnøyde bare med å ha ballen, og det irriterer meg. Vi skaper bortimot ingenting, sier Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist til Eurosport.
Han er meget fornøyd med innsatsen spillerne hans la ned, men er fortvilet over at de ikke greide å skape mer utover dødballene.
– Du uttalte at dere må tørre å lære og være dere selv, men begynner det å haste såpass med poeng at dere må tenke litt annererledes nå?
– På samme tidspunkt i fjor var situasjonen enda verre enn den er nå, og da la vi om spillestil og ble ekstremt direkte. Vi spilte skikkelig dårlig fotball, men tok noen poeng. Det har vi ikke stall til lenger. Vi har ikke spillertyper som håndterer den type fotball, så vi må få frem det beste av den gjengen her. Men det finnes en mellomting, så at jeg som leder må være enda tydeligere på hvordan ting skal være, må jeg nok bli ganske fort.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09