HAMAR (Eurosport.no):
Uhellet var ute på lørdagens trening, og selv om han hadde et visst håp om å spille mot Øygarden mandag, forverret smertene seg søndag, skriver Hamar Arbeiderblad, som omtalte saken først.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Så da fryktet man det verste før man fikk svar på undersøkelsene, for i verste fall kan man miste et helt år med avrevet korsbånd.
– Situasjonen er egentlig at jeg har vært ganske heldig. Jeg trodde at hele korsbåndet var røket, så jeg var ganske langt nede mandag. Men så fikk jeg svar tirsdag om at det bare er delvis røket, så da er det snakk om seks-sju-åtte uker, avhengig av hvordan jeg trener, sier Ranmark Eriksen til Eurosport.
– Så seks-åtte uker på sidelinjen ble faktisk en slags gladmelding det, da?
– Ja, jeg tror jeg var den gladeste i HamKam på tirsdag, i hvert fall.
– Men det blir vanskelig, jeg har aldri vært skadet mer enn et par uker, så det er nytt for meg. Men jeg er kjempeinnstilt på å trene knallhardt og komme sterkere tilbake, og så satser jeg på at vi har tatt mange poeng innen jeg er tilbake.
For tirsdag var nemlig dagen etter at laget raknet på overtid og og tapte hjemme igjen, akkurat som i serieåpningen mot lokalrival Kongsvinger. I mellomtiden har de også tapt borte mot Lillestrøm og står dermed med null poeng på tre forsøk.
På Åråsen viste den Molde-innleide førstemålvakten seg som en solid burvokter. Han reddet det han skulle og litt til, og spredde trygghet til de andre, selv om det endte med 0-2-tap mot seriens store forhåndsfavoritt.
– Det har vært en vanskelig start, og vi sitter igjen med null poeng. Vi har hatt poeng i det 90. minutt to ganger, og det var tøft mot LSK selv om vi hang greit med. Men Sarpsborg hadde vel fem kamper uten poeng, så jeg skjønner ikke helt problemet. Det er ingen som snakker om Sarpsborg lenger. De har snudd skuta og det skal vi også klare, sier Ranmark Eriksen.
Nå overlater han ansvaret i buret til to unge målvakter, i de lokale guttene Lars Jendal (21) og Andreas Hippe Fagereng (19).
Men kanskje har mannen som erfaring fra både Molde og Mjøndalen noe å bidra med likevel, til tross for at han må se laget forsøke å kjempe seg ut av den vonde trenden fra sidelinjen.
– Det er vanskelig å si, men de som skal ta over etter meg er mer enn gode nok. De ser nok ikke opp til meg som Gud. Jeg tror det løser seg fint, vi trener hver dag og vi vet hva vi vil jobbe med, sier 24-åringen.
HamKam-trener Espen Olsen kommenterer Ranmark Eriksens skade slik:
– Han gjorde en veldig god kamp på Åråsen, så det er veldig synd. Både for hans del og for oss, men vi har to unge keepere som er veldig fremadstormende og gode, og ikke så langt bak Ranmark. Vi gleder oss til å se Lars i de neste kampene. Han er veldig klar for det, så det er ikke noe problem slik sett.
På torsdagens økt var det ingen Marcus Pedersen å se. 30-åringen har kommet godt i gang på topp med to mål og en målgivende pasning på tre kamper.
– Han begynner å bli gammel, vet du, så han er litt sliten. Han har en rehabiliteringsøkt med fysioen på låret, det er ikke noe verre enn det, beroliger Olsen.
Slik reagerte Eurosport-studioet etter ny overtidskollaps sist:

HamKam-slakt i studio: – Nytt mareritt på Briskeby

OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Perfekt premiere for Rekdal: HamKam strålte i serieåpningen
15/05/2021 PÅ 17:53