HamKam - Øygarden 3-4
For andre gang denne sesongen kapitulerte HamKam på overtid. Andreas Fantoft smalt inn seiersmålet for Øygarden rett før slutt og sikret den nyopprettede klubben sin første seier noensinne i OBOS-ligaen. Men det var HamKams svake prestasjoner som stjal oppmerksomheten etter kampen.
– HamKam fikk to i fleisen på overtid på hjemmebane mot Kongsvinger i serieåpningen og nå får de en ny vond skrell på hjemmebane, som gjør at de taper mot nedrykksdømte Øygarden, forklarer Christian Gauseth i studio før han fortsetter:
Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 KLOKKEN 05:38
– Dette her går mot undergrunnen det her. Har du sett noe som er så HamKam å slippe inn den der? undres Gauseth.
– Det her er blytungt, blytungt, blytungt for HamKam, legger Joacim Jonsson til.
Se studio-slakten her. Saken fortsetter under videoen:

HamKam-slakt i studio: – Nytt mareritt på Briskeby

– Lekker som en sil

Noe av det som blir sett på HamKams største problem, er det defensive. Laget fra Hamar har scoret fem mål på tre kamper, men det har rent inn med mål bak. Hele ni scoringer er det blitt imot. Det gir et snitt på tre baklengsmål per kamp.
– De slipper inn i snitt tre mål per kamp. Det går ikke, sier Jonsson.
– Det stinker jo at man er på den andre enden av tabellen. De viser jo ingenting. De spiller for komplisert og overambisiøst. De byr motstanderne på målsjanser og selvtillit i kampene. Det er fryktelig å se på, fryktelig, fortsetter Jonsson.
Gauseth er også meget kritisk til hvordan klubben opptrer på egen banehalvdel.
– Dette laget lekker som en sil bakover og da hjelper det ikke at du scorer bra med mål, fordi det er så lavt nivå på det som skjer i egen boks.
– Vi har sett før at det er mulig å score tre mål på Briskeby?
– Det har vi helt klart gjort. De virker porøse og skjøre. Det som skjedde på overtid mot Øygarden er ingen tilfeldighet. HamKam spiller en vei, de spiller angrep, men nå er det sånn at fotballen består av et defensivt arbeid i tillegg. Det oppfyller dem ikke, forklarer Gauseth.
– Det ble en historisk dag for Øygarden og det var ikke ufortjent heller. I HamKam er det virkelig, virkelig, virkelig mye å tenke på. At dette skulle bli deres år er bare å glemme.
Før han avslutter:
– Det er et nytt mareritt på Briskeby.
Marcus Pedersen, Tobias Svendsen og Jonas Enkerud var HamKams målscorer mot Øygarden og det var en svært skuffet Svendsen som snakket etter kamp.
– Det er helt ubeskrivelig tungt. Vi skal slå Øygarden hjemme, spesielt når vi scorer tre mål, sa Tobias Svendsen etter tapet.
Se høydepunktene fra 3-4 tapet mot Øygarden her:

Se høydepunktene: Ham-Kam - Øygarden (3-4)

OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 KLOKKEN 14:58
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 KLOKKEN 14:56