Oppdatering: Kampen er nå – klokken 16:08 – bekreftet utsatt. Ny dato fastsettes i løpet av helgen, melder Norges Fotballforbund.
Det kan få store følger for den avgjørende runden, ettersom Notodden kjemper for livet i bunnen av divisjonen. De lå før runden på kvalik til nedrykksplass, to poeng bak nettopp Strømmen.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 KLOKKEN 15:00
Notodden spiller hjemme mot Start, i runden som startet 15:30.
Klokken 15:26 informerte Norges Fotballforund om at situasjonen var helt uavklart. Det ble fortsatt jobbet med banen i Sandnes.
(Artikkelen fortsetter under):
Ny bane kan bli SR-Bank Arena, altså Vikings hjemmebane. Det kan bety at Strømmen både får spille på kunstgress og ikke naturgress, i tillegg til de at kan spille mer på resultatet av kampen til Notodden. Avgjørelsen ble kjent også bare en snau halvtime før opprinnelig tid for avspark.
– Dette er en skandale, det er helt uhørt at dette skjer. At det også skjer så kort tid før kampstart, gjør det enda verre. Dette er fullstendig uakseptabelt av Sandnes Ulf og av Forbundet, tordnet Christian Gauseth i Eurosports OBOS-direkte.
Ifølge Gauseth, som skal ha vært i kontakt med noen av spillerne i Strømmen, satt de i garderoben og spilte kort og avventet en avgjørelse. Flere skal heller ikke ha hatt med seg kunstgress-sko.
Ifølge kampreglementet heter det, under punkt 12-6, forsømmelser fra arrangørens side, følgende:
«Klubb som arrangerer en kamp plikter å stille reglementert bane og spillemateriell til fastsatt tid. Dersom kampen ikke kan startes senest 45 minutter etter fastsatt tidspunkt fordi arrangørklubben har overtrådt sine forpliktelser etter første setning, taper arrangørens lag kampen og kampresultatet settes til 0-3.»
– Det er jo litt kjipt. Vi skulle egentlig ønsket at kampen ble spilt, men har forståelse for at dommeren synes det er uforsvarlig, sier styreleder Terje Hopen til Eurosport.
– Hvordan kan dere komme i denne situasjonen?
– Godt spørsmål. Vi holder på med å bygge ny stadion, og er snart ferdige med ny stadion. Det er ikke undervarme her. Det er ikke vi som eier stadion, og da er det kommunen sitt ansvar at banen er i stand til kamp.
– Man vil vel si at Sandnes Ulf som arrangør er ansvarlig for at alt er på plass?
– Helt riktig. Vi har varslet og gitt beskjed. Og egentlig er det så enkelt at yr.no eller andre forteller hvordan været kommer til å bli, så det å starte tiltak som hadde startet tidligere, det hadde vært en fordel.
– Tar dere noe selvkritikk?
– Vi ser egentlig ikke at vi kunne gjort så mye annerledes. Nå prøver vi jo her å få til noe på tampen, men det er for lite, for sent, sier Espedal.
I reglementet heter det også at «Dersom kampen ikke kan spilles fordi arrangørklubben overtrer sine forpliktelser etter (1), er arrangørklubben ansvarlig for reise- og diettutgiftene både til bortelaget og dommer/assistentdommer.»
(Artikkelen fortsetter under):
Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist kaller overfor Eurosport situasjonen «trist», og etterlyser bedre kommunikasjon. Ifølge ham måtte også Sandnes Ulf avbryte sin trening på banen dagen i forveien.
– Det er selvfølgelig synd at ikke alle kampene blir gjennomført. Sandnes Ulf - Strømmen var også en svært viktig kamp med tanke på kvalifiseringsspill, sier seksjonsleder for kamp og arrangement Rune Pedersen til Eurosport.
– Vi har ikke hatt noen dialog tidligere denne uken om at kampen var i fare. Men dommeren har underkjent banen og det er en avgjørelse vi selvfølgelig tar til etterretning. Han har vurdert den som for hard og farlig for spillernes sikkerhet, tilføyer han.
– Er det noe NFF kunne gjort annerledes eller noe dere tar selvkritikk på?
– Nei, altså, vi har bare bedt klubbene om å komme med tilbakemelding om hva som er gjort og ikke gjort. Det er klubbenes ansvar å å holde banene oppe, det er klart nedfelt i både lisens- og turneringsbestemmelsene hos oss. Vi har hatt dialog med flere andre arenaer denne uken som har gitt oss info, men vi har ikke hørt noe fra Sandnes Ulf, og trodde den kampen var klar til å spilles, sier Pedersen.
(Artikkelen fortsetter under):
Det er også full spenning om hvem som kaprer kvalikplassene. Start er allerede klare på tredjeplass, mens KFUM, Sogndal, Nest-Sotra og Kongsvinger skal gjøre opp om de plassene. Les alt om det her!
PS! Åsane scoret etter bare fem minutter og vant sammenlagt 4-1 i kvalifiseringskampen mot Kvik Halden. Nå er bergenserne ett steg unna retur til OBOS-ligaen, der de altså møter enten Notodden eller Strømmen.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 KLOKKEN 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 KLOKKEN 10:50