Som alltid er OBOS-ligaen tett og jevn helt inn til siste kamp. I år er ikke noe unntak, og selv om de direkte opprykks- og nedrykksplassene er delt ut, er det masse å spille om før den siste runden.
  • Du kan følge den dramatiske siste runden i OBOS Direkte fra kl.14.30 på Eurosport Norge, Dplay og Eurosport Player. Skaff deg tilgang her!
For i nedrykksstriden er det to poeng som skiller mellom Notodden og opp til Strømmen. I opprykksstriden er det utrolige to poeng som skiller fire av lagene.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Slik ligger det an i toppen:
Plassering:Lag:Poeng:Målforskjell:
3. plass - KvalifiseringStart59 poeng+21
4. plass - KvalifiseringKFUM45 poeng+15
5. plass - KvalifiseringSogndal45 poeng+14
6. plass - KvalifiseringNest-Sotra44 poeng+13
7. plass - Ikke kvalifiseringKongsvinger43 poeng-1
Med andre ord, er det veldig jevnt. Start er allerede sikre og kan rette blikket mot kvalifiseringskampene. Men med én kamp igjen, så kan alle de fire lagene under der risikere å miste kvalifisering om resultatene går feil vei.
– Jeg tror at KFUM tar fjerdeplassen og at Sogndal faller ut av kvalifisering, sier Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson.
Det begrunner han med at han tror KFUM slår Sogndal, at Nest-Sotra vinner mot HamKam, mens Kongsvinger slår Jerv.
Akkurat samme scenario tror OBOS-ligaekspert Amund Lutnæs det blir.
– Det er så jevnt. Alle lagene er så jevne, men jeg tror det blir Start, så KFUM, Nest-Sotra, Kongsvinger og så Sogndal utenfor kvalik, sier han.
Selv om Start har sikret tredjeplassen, så tror ikke Lutnæs at det nødvendigvis er en god ting for laget fra Kristiansand.
– Det er en veldig interessant og ny kvalikmodell de har valgt i år. Jeg synes ikke det er noen fordel for Start at de må ta fri en måned for så å skulle spille en kjempeviktig kamp mot et lag som er i kampform, sier han og legger til at han tror fortsatt Start er favoritter til å få prøve seg mot Eliteserielaget.
Som Lutnæs nevner, så er det et annet kvalikoppsett i år, enn det vi har sett tidligere. Først møtes 5. og 6. plassen på hjemmebanen til det høyest rangerte laget. Vinneren må ut å reise for å møte 4. plassen til en duell om å få spille mot Start på Sør Arena. Vinneren der igjen møter Eliteserielaget til et dobbeltoppgjør om å få spille på det øverste nivået neste sesong.
Det vil si at som 5. og 6. plass må de vinne tre kamper før dobbeltoppgjøret om de skal ta seg til Eliteserien, mens Start kun må spille ett oppgjør.
Også Jonsson er overbevist om at det er de gule fra sør som er favoritter til å komme til de siste kvalifiseringsoppgjørene, selv om han ikke tror det blir lett.
– Jeg tror ikke det blir en kamp som Start gleder seg til hvis det bli Kåffa. For noen uker siden spilte de 0-0 på Sør Arena, og da var KFUM best, sier han.
Når man til slutt kommer til det avgjørende dobbeltoppgjøret er det mye som tyder på at motstanderen er Ranheim, Mjøndalen, Strømsgodset, Tromsø, Sarpsborg 08 eller Lillestrøm. Der tror de Eliteserielaget går seirende ut.
– Start har et potensiale og en kvalitet som kan skape trøbbel for alle Eliteserielagene i bunnstriden. Jeg tror Eliteserielagene håper minst på Start, sier Jonsson.
– Jeg tror ikke OBOS-laget tar det over to kamper. Jeg synes Start har variert alt for mye, sier Lutnæs.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50