– Det er en driblesterk spiller med stor fart og som er sterk i lufta. Det er litt det jeg kaller en «krydderspiller», som kan gjøre litt uventede ting på egenhånd, sier sportssjef Espen Olsen til Eurosport.
Han har vært på banen i tre kamper for A-laget til Ståle Solbakkens klubb. Solbakken, som selv har trent nettopp Olsen i HamKam og fortsatt har hus i byen, kan sies å slå to fluer i en smekk med utlånet.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
– Akkurat her tenker jeg vi hjelper hverandre. Det er en ung gutt som ikke er klar for førsteelleveren til FCK. Ståle har vel aldri lagt skjul på at han er glad i HamKam. Så vi har selvsagt en fin link inn til FC København.
Ifølge Hamar Arbeiderblad, som omtalte nyheten først, dekker også FCK store deler av kostnadene ved utlånet. Solbakken sier til avisen at han er trygg på at det er en god avtale for alle parter, og at 18-åringen nå har godt av å spille mer voksenfotball.
De har samtidig forlenget kontrakten hans til 2023.
– Det gjør vi fordi vi har såpass tro på ham. Vi tror at et fast treningsmiljø og voksenfotball over tid vil gjøre at han tar steg og fortsetter utviklingen sin. Den fysiske totalpakken hans er god, men han bør ta steg i det relasjonelle. Der tror jeg Gaute (Helstrup) vil kunne hjelpe ham. Dessuten ønsket Ahmed gjerne dette selv også, sier Solbakken.
I tillegg er det i dag klart at Jo Nymo Matland forlenger sin avtale med klubben, etter at han kom inn og spilte høstsesongen i år. Han har skrevet under for 2020-sesongen.
– Det har egentlig vært klart en stund, men det har gjenstått noen små detaljer. Han har drevet med studier, og vi måtte få på plass at han var mer på Hamar, rett og slett. Så det var litt med bolig og slike ting som måtte i orden, sier Olsen.
Dermed er dødballene ivaretatt på Briskeby også neste sesong.
– Matland var veldig god. Det er en god spiller, men han gir oss noe ekstra på dødballer. Vi ser på statikkene og vi scoret flere mål på det etter at han kom inn. Han satte selvfølgelig inn noen selv også, men gjorde oss i tillegg vesentlig farligere på offensive dødballer. Det er viktig, sier Olsen, som snart også håper å få på plass en spiss og en keeper.
Tidligere i vinter er Steinar Strømnes hentet inn fra Stabæk.

Prøver å unngå å bli med på «stolleken» i norsk fotball

OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50