• Se Sogndal – Ull/Kisa på Eurosport Player og Dplay søndag kl. 18.00. Få tilgang her!
Eurosport skrev tidligere denne uken om «trekantdramaet» rundt den norske U20-VM-spilleren Lars Ranger.
Før sesongen forlenget han avtalen sin med Lillestrøm ut 2020-sesongen, og gikk samtidig på et lån til Ull/Kisa ut sesongen. I avtalen hadde man en opsjon på at han kunne hentes tilbake innen 20. juli.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
Etter at fristen gikk ut, kom Bodø/Glimt på banen og ville kjøpe spilleren. Det til tross for at de etter det Eurosport erfarer skal ha vært klar over den nevnte fristen, også i forkant.
Og etter først å ha satt som premiss at Glimt ble enige med Ull/Kisa om en kompensasjon, ble Lillestrøm og Glimt enige om en overgangssum med en totalramme på, etter det Eurosport erfarer, rundt 900.000 kroner.

– Hadde ikke hørt noe i det hele tatt

Daglig leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, forteller til Eurosport at han lørdag kveld fikk en telefon fra Lillestrøm.
– Jeg ble informert om at Lars var solgt til Bodø/Glimt. Vi i Ull/Kisa hadde ikke hørt noen ting om dette i det hele tatt. Vi var ikke orientert verken fra spillerens agent, LSK eller Glimt, sier han.
Strømberg forteller at han ble litt satt ut av beskjeden, da Ranger på papiret – etter at tilbakekallingsfristen (20. juli) har gått ut – er Ull/Kisa-spiller til 31. desember.
– Så fikk jeg en telefon fra LSK og Glimt på mandag, hvor de sa at Lars var ønsket til legesjekk snarest. Alle parter må jo her vite at det er vi som har kontrakt med Lars. I forståelse og samarbeid med LSK skulle vi gi ham nyttig spilletid og samtidig legge til rette for spill for aldersbestemte landslag, noe vi har gjort.
For etter å ha hatt store skadeproblemer i forsvaret, har Ranger blitt en viktig brikke i jakten på Eliteserie-spill.
– Nå har han spilt de 8-9 siste seriekampene, og så skjer dette. Vi har sagt tydelig ifra om at vi ikke kommer til å slippe Lars sånn uten videre. Vi har en avtale, og hvis vi skal slippe ham så skal vi kompenseres for det. Får vi ikke det, forblir han Ull/Kisa-spiller ut sesongen.

Krever 400.000 kroner

Kompensasjonskravet skal ligge på 400.000 kroner. Etter det Eurosport erfarer skal Bodø/Glimt ikke ha vært villige til å møte dette kravet, og overgangen skal nå ha strandet.
Daglig leder i Glimt, Frode Thomassen, svarte følgende på Eurosports henvendelse onsdag kveld:
– Vi har ingen kommentar til denne saken i det hele tatt. Jeg kommenterer ikke overgangen før de eventuelt blir en realitet.
Skulle OBOS-klubben ha sluppet Ranger – som de selv må legge ut om lag 10.000 kroner i måneden for å låne fra LSK – måtte de ha hentet inn en ny erstatter på kort varsel.
– Jeg synes hele prosessen har vært klønete. Jeg vil jo tro at både spillerens agent og LSK har orientert Glimt om at Lars er vår eiendom ut året. Så jeg synes det er en merkelig måte alt dette har foregått på, sier Strømberg.

Skal selv ønske seg til Bodø

Ull/Kisa-lederen er likevel klar på at de på ingen måte ønsker å stikke kjepper i hjulene for ungguttens videre karriere.
– Det er viktig å understreke at vi vil det beste for Lars. Vi vil ikke stille oss i veien for dette, men du kan ikke selge bilen til naboen uten å få noe for det. Vi leker jo ikke butikk. Vi er et OBOS-lag med ambisjoner om å rykke opp.
Etter det Eurosport erfarer skal Ranger selv ha ønsket seg en overgang til Glimt.
– Blir vi sittende igjen i denne situasjonen som svarteper, som at vi ikke tar hensyn til ungdommen, så blir det jo bare leit. Vi har respekt for alle parter, men vi kommer ikke til å frigi Lars dersom vi ikke får kompensasjon for det, avslutter Strømberg.
Eurosport har vært i kontakt med Simon Mesfin, som er sportssjef i Lillestrøm. Han ønsker ikke å kommentere de konkrete opplysningene i saken.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12