Oppdatert 29/08/2018 klokken 09:43 GMT+2

Alfred Scriven ble den store helten da Mjøndalen gikk seirende ut av målkalaset mot Sogndal.

HL OL R20 MIF-ÅSA (1 - 1)

Sogndal – Mjøndalenn 3-4:
Opprykksduellen på Fosshaugane Campus ble mer underholdene og dramatisk enn noen kunne ha forventet på forhånd.
For da Eirik Birkelund utlignet til 3-3 fire minutter på overtid, trodde hjemmepublikumet at poenget var sikret.
Men bruntrøyene ville det annerledes.

Unggutt ble matchvinner

For to minutter senere, da de fem opprinnelige overtidsminuttene var gått ut, dukket unggutten Alfred Scriven opp og ga Mjøndalen 4-3 med kampens siste spark på ballen.
– Vi trener hele vinteren, vi står på. Vi jobber knallhardt hver dag - for sånne øyeblikk. Det er sånne øyeblikk vi jobber for, sa Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under):

Mjøndalen vant toppkampen etter ellevilt overtidsdrama

Gauseth måtte ut med skade etter en time, og måtte dermed se den dramatiske avslutningen fra sidelinjen.
– Å se en unggutt avgjør på den måten der, på den største scenen i OBOS-ligaen. Det er det fotball handler om. Helt nydelig. Det er derfor vi driver på med det vi gjør, sa Gauseth.

– Vi skal rykke opp

Scoringen utløste elleville jubelscener blant gjestene, som med trepoengeren klatret opp på direkte opprykksplass i OBOS-ligaen, to poeng foran Viking.
– Vi skal rykke opp, slo Gauseth fast.
Matchvinner Scriven var heller ikke beskjeden.
– Får vi se Mjøndalen i Eliteserien i 2019?
– Selvfølgelig.

Drømmescoringer

Det tok 19 minutter før det tok fyr på Fosshaugane Campus. Sigurd Haugen satte inn sitt niende mål for Sogndal, men bare to minutter senere utlignet Jibril Bojang.
Gjestene tok ledelsen på ny da Sondre Solholm Johansen raget høyest på et hjørnespark, og like etter var det duket for et magisk øyeblikk i saftbygda.
Joakim Olsen Solberg dunket til fra nærmere 30 meter, og ballen føk inn i krysset bak en sjanseløs Mathias Dyngeland. Scoringen er en het kandidat til årets mål i OBOS-ligaen.
Se scoringen her (saken fortsetter under):

Årets mål i OBOS-ligaen? Sjekk Olsen Solbergs drømmetreff

Lars Christian Kjemhus reduserte like før pause, og deretter måtte publikum altså vente til overtiden før det ble mer action.
Birkelund trodde han hadde gitt hjemmelaget et kjærkomment poeng, men Scriven ville det altså annerledes. 4-3-seieren gjør at Mjøndalen er på andreplass i OBOS-ligaen bak Aalesund, mens Sogndal fortsatt er nummer fire.