Muligheten for opprykk via kvalifisering er der fortsatt i teorien for Sandnes Ulf, men kun en storseier på 12-0 i siste runde av OBOS-ligaen samt at Kongsvinger taper med fem, og Nest-Sotra, Tromsdalen og HamKam avgir poeng, er det som kan redde en mulighet til å kjempe om å få spille Eliteserien neste sesongen.
Ergo blir det spill i OBOS-ligaen neste sesong for Bengt Sæternes' mannskap. Det får fotballekspert Joacim Jonsson til å reagere.
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54
– Nok en gang er det en svært skuffende sesong i Sandnes Ulf. Nå må de ta en oppvask. Det er en ny stadion på vei inn der også. Det kommer sikkert til å bli litt bedre ressurser. Da må de slutte med disse greiene som middelhavsfarer, sier Jonsson.

– Nå er det på tide at Sandnes Ulf prøver noe nytt

Den tidligere toppspissen har trent Sandnes Ulf i fire sesonger nå - uten å rykke opp. I 2017-sesongen stoppet det i kvalifiseringen. Etter 2017-sesongen skrev Eurosport.no flere saker om misnøyen fra flere spillere mot Sæternes i Sandnes Ulf.
Jonsson etterlyser grep på både spiller- og trenersiden, og mener Sandnes Ulf bør avskjedige Sæternes siden klubben har feilet på å rykke opp.
– Nå har Sæternes fått muligheten sesong etter sesong, og har ikke innfridd. Slik er den verden. Tillit får man ikke, det fortjener man. Nå har han ikke innfridd på så mange sesonger. Nå er det på tide at Sandnes Ulf prøver noe nytt, sier Jonsson.
Eurosport.no har forsøkt å komme i kontakt med Sandnes Ulfs daglige leder, Tom Rune Espedal, men foreløpig uten hell.

– De må vurdere en evaluering igjen

Han får støtte av Eurosports ekspert på OBOS-ligaen, Roger Risholt. Han mener de har feilet når klubben har hentet nye spillere.
– De har underprestert. I forhold til budsjett opp mot andre klubber og hva de betaler spillere i lønn, er det fiasko. Det er på spillerlogistikken de har bommet på. De har bygget et nytt lag og det tar tid. Men nå har det tatt for lang tid. Det har vært for lite kontinuitet og når presset har kommet på slutten av sesongen, misser de, Da er ikke mentaliteten god nok.
Risholt mener klubben bør se på egen trener, men har samtidig forståelse for at klubben ikke lykkes tatt skadesituasjonen i betraktning.
– De må vurdere en evaluering igjen om det er riktig at han fortsetter. Samtidig kan man se det fra Sæternes’ side. Eriksen ble skadet og han er en spiss som kan score 15 mål for sesongen. De har hatt mye skader på sentrale spillere og de har vært uheldige med det i det lange løp. Keepersituasjonen har ikke vært ideell. De har for eksempel hatt Saku-Pekka Sahlgren skadet som er en av de beste keeperne. Da hentet de inn Arnold Origi som det har vært mye surr rundt. De har ikke hentet riktige typer, sier Risholt.
OBOS-ligaen
Snudde kampen etter fantastisk scoring: – Det oser vilje av det der
15/05/2021 PÅ 19:58
OBOS-ligaen
Slik skal Start rykke opp: Setter sin lit til kvalikhelten
15/05/2021 PÅ 08:19