De siste dagene har det stormet rundt klubben etter at Eurosport.no kunne avsløre at flere spillere i forrige uke ble nektet å være med på fellestreningene til laget, mot spillernes eget ønske.
I Sandnesposten torsdag uttalte Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes at to av spillerne med kontrakt i klubben også neste sesong hadde utøvd mistillit overfor ham og klubben.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
– Disse to er vel på fotballspråket tatt i grov offside. Noen har forsøkt å påvirke en evaluering, samt pålegge andre spillere meninger de ikke har. De forsøkte å påvirke med en mislykket strategi. Når det gjelder fortsettelsen må vi selvsagt prate mer med spillerne. Alt bunner vel ut i hva klubben og spillergruppen kan akseptere. Samtidig vil jeg tro at spillerne det gjelder kommer til å kjenne etter for å finne svar på om en fortsettelse i Sandnes Ulf er det som føles riktig, uttalte Sæternes til avisen.
Eurosport.no vet at det er mer enn to spillere som er misfornøyde med trener Bengt Sæternes. Flere spillere skal ha reagert på at bare to spillere har blitt pekt på som pådriverne til konflikten av Sæternes og daglig leder Tom Rune Espedal.
Eurosport.no vet at bakgrunnen for konflikten er en anonym avstemming spillerne har utført i garderoben, der spørsmålet var om de hadde tillit til Sæternes.
Resultatet av avstemmingen får Eurosport.no opplyst fra flere spillere var at ti spillere fortsatt hadde tillit til treneren, mens ni spillere ikke lenger hadde tillit.
– Det kjenner ikke jeg noe til, er Sæternes umiddelbare reaksjon når han blir konfrontert med opplysningene.
– Det var godt det var flertall. Jeg tror ikke det var noe big deal. Jeg tror ikke noe offisielt eller noe fornuftig kan komme ut av dette. De som vil klubben vondt kan få lov til det, sier Sæternes til Eurosport.no
Flere spillere har bekreftet til Eurosport.no at de to spillerne som blir pekt på som illojale av klubben ikke var de som tok til orde for å utføre den anonyme avstemningen i garderoben.
De to spillerne stiller eg helt uforstående til forrige ukes treningsnekt, og føler de ikke har fått en skikkelig begrunnelse fra klubben.​

Ingen dialog fra klubben mandag

To av spillerne som ikke fikk trene med klubben og som var på utgående kontrakt, fikk i forrige uke terminert kontrakten, har klubben selv opplyst til Eurosport.no.
Det var ifølge det to spillerne selv som en konsekvens av at de ikke var ønsket på trening, og at de da ble enige med klubben om å terminere kontrakten – med full betaling ut året.
Eurosport.no får opplyst fra flere spillere at det mandag ikke har vært noen kommunikasjon rundt situasjonen fra treneren eller klubbledelsen.
I Stavanger Aftenblad uttalte klubbens advokat Pål Kleven fredag at de mener klubben har gjort alt etter boken.
Lørdag var Eurosport.no i kontakt med Kleven. Han hadde ikke god nok innsikt i saken til å kunne uttale seg når han ble konfrontert med Eurosports opplysninger.
Mandag har Eurosport.no også vært i kontakt med advokaten, som var opptatt med en annen rettsak frem til torsdag.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43