• Se Viking - Åsane søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 10
– Det er mye mer sannsynlig at det skjer noe med Julian i sommer enn at det ikke gjør det, sier Bjarne Berntsen til Stavanger Aftenblad.
Julian Ryerson har nå åtte måneder igjen av kontrakten med Viking. Til sommeren kan han være tapt for klubben. Siddisene åpner opp for at de selger juvelen i sommerens overgangsvindu og er allerede i gang med å planlegge hvem som skal erstatte ham.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38

– OBOS-ligaen er helt feil arena

Eurosports ekspert på OBOS-ligaen, Roger Risholt, tror ikke Viking klarer å beholde ham i sommervinduet, og påpeker at om klubben i det hele tatt skal få penger for ham må de selge ham da. Risholt synes han har levert bra for U21-landslaget sist og i sesongåpningen av OBOS-ligaen.
– Borte mot Kongsvinger leverte han en solid kamp. Ser det er mye fotball som bor i ham. Han kommer fremover med ballen i beina, er god til å komme i de riktige posisjonene i boksen, har et godt driv og er dyktig i avslutningene. Det ser ut som at han har spilt Eliteserie i mange sesongen, og i fjor leverte han bra på et dårlig Viking-lag, sier Risholt til Eurosport.no, og utdyper:
– OBOS-ligaen er helt feil arena for ham. Han er for god og en U21-landslagsspiller skal ikke spille i OBOS-ligaen.
Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Ryerson og Høiland tok rotta på Tromsdalen

– Har noen tanker om fremtiden

I vinter var U21-landslagsspilleren aktuell for både Union Berlin og Oxford - uten at det resulterte i en overgang. Det var 20-åringen særdeles misfornøyd med, men skuffelsen la han bak seg og tre kamper ut i sesongen har han scoret ett mål i OBOS-ligaen. Meldingen om at klubben åpner opp for et salg blir godt mottatt av ham.
– Jeg har noen tanker om framtiden, men det er en stund til. Jeg har fokus på de kampene som kommer, så får vi se hva som skjer. Jeg prøver ikke å tenke så mye på det nå. Det er mye som ikke er opp til meg. Jeg får ikke gjort så mye mer enn å spille gode fotballkamper og vinne, sier Ryerson til Stavanger Aftenblad.
Viking-spilleren var med i U21-landslagstroppen til Leif Gunnar Smerud sist, men landslagstreneren la ikke skjul på at OBOS-ligaen ikke var en riktig kamparena for stortalentet i lengden.
– Det er ikke en riktig arena for ham i lengden. Å spille OBOS-liga for Viking i en periode kan gå fint, over tid kan han bli utkonkurrert og utviklingen hans kan stoppe opp. Jeg forstår at det har vært noen spekulasjoner rundt ham, fordi han hadde en veldig bra sesong i fjor både for Viking og U21-landslaget. Det er bare helt naturlig. Nå er det internasjonale vinduet lukket og Julian både kan og skal ha fokus på en god vårsesong i Viking. Så får han se hva som er best for ham. Det vurderer han godt selv, sa Smerud til Eurosport.no da.
  • Se Viking - Åsane søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 10
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 KLOKKEN 19:52