ULLEVAAL STADION (Eurosport.no): Talentfulle Julian Ryerson var ett av få lyspunkt i Viking under fjoråret som endte med nedrykk. 20-åringen hadde en flott sesong der han også debuterte på U21-landslaget og etablerte seg der.
I vinter var Ryerson aktuell for å bli solgt fra Viking til Union Berlin i 2. Bundesliga og var lenge enige med klubben om en treårskontrakt, men overgangen ble aldri noe av. Kontrakt med Viking går ut etter denne sesongen.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Tirsdag var han igjen i U21-trener Leif Gunnar Smerud. Som en av to spillere fra OBOS-ligaen. Smerud mener det ikke er et godt nok nivå for Vikings store salgsobjekt over tid.
– Det er ikke en riktig arena for ham i lengden. Å spille OBOS-liga for Viking i en periode kan gå fint, over tid kan han bli utkonkurrert og utviklingen hans kan stoppe opp. Jeg forstår at det har vært noen spekulasjoner rundt ham, fordi han hadde en veldig bra sesong i fjor både for Viking og U21-landslaget. Det er bare helt naturlig. Nå er det internasjonale vinduet lukket og Julian både kan og skal ha fokus på en god vårsesong i Viking. Så får han se hva som er best for ham. Det vurderer han godt selv, sier Smerud til Eurosport.no.
U21-treneren påpeker at han kan få en god utvikling under trygge rammer i OBOS-ligaen. Ifølge Stavanger Aftenblad er 20-åringen en av spillerne som skal være med i lagets kapteinsteam denne sesongen.
– Han vet hva han har i Viking. Derfor tror jeg han er i Viking nå. Han kommer til å få en sentral rolle og kommer til å spille alle kampene. Det er noe trygt i det også, men at han har nivået inne til å spille høyere enn OBOS-ligaen er det ingen tvil om, sier Smerud.
– Hva er riktig nivå for ham?
– Det er vanskelig å si, men han viste i fjor at han fint tar nivået i Eliteserien og det samme på U21-landslaget. Det er dette som er så vanskelig for unge spillere. Det å treffe på nivået.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 PÅ 17:56
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16