Bodø/Glimt sesongåpner mot forrige sesongs cupaskeladd Kongsvinger hjemme på Aspmyra tirsdag kveld.
Etter nedrykket til OBOS-ligaen i fjor har Åsmund Bjørkans menn et klart mål for sesongen: De skal rett opp igjen.
– Målet vårt er å være et Eliteserie-lag i 2018, sa Glimt-profil Trond Olsen på Avpark i mars.
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31
– Vi har mye kvalitet i forsvaret vårt, der er det mange gode spillere. I tillegg har vi hentet inn en del midtbanespillere med mye erfaring, forklarte Olsen.
En av disse midtbanespillerne er spanjolen José Ángel Jurado de la Torre. 24-åringen kommer fra Segunda División etter at Almería valgte å terminere kontrakten med ham, og har allerede rukket å begeistre Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt.
– Han er helt fantastisk og er en spiller som kan bli en stor profil i OBOS-ligaen denne sesongen. Jeg så ham i treningskamp mot Tromsdalen nylig. Allerede etter fem minutter tenkte jeg «oh my God», sier den tidligere Fredrikstad-kapteinen.
– Han er teknisk begavet, med et fantastisk overblikk. Måten han trer inn pasninger mellom ledd på, crosserne han slår, han har en spillforståelse som er helt unik. Veldig få i Eliteserien matcher ham på disse tingene. Han liker å dominere kamper og vil ha mye ball, og spiller med en kontrollert høy risiko. Jeg ble rett og slett litt forelsket, jeg elsker slike spillere, sier Risholt.
Tidligere har Mathias Normann fungert som den defensive midtbanespilleren på Aspmyra. Nå flyttes lofotværingen ett hakk opp i en indreløperrolle, i en midtbanekonstellasjon som Risholt tror kommer til å markere seg ordentlig gjennom sesongen.
– De får en veldig spennende midtbane med Jorado i dypet og Normann opp som indreløper. I og med at de takket nei til å selge Normann for 5-6 millioner tidligere i sommer, så blir nok denne konstellasjonen å se i hele år på Aspmyra. De har jo aldri klart å rykke opp på første forsøk, men nå bør de ha en god mulighet, sier han.
Risholt minner likevel om at det ikke er bare enkelt å gå rett inn og dominere på et helt nytt lag i et helt nytt land.
– Nå har jeg jo bare sett ham en kamp. Det kan jo være at det kan ta litt tid før han finner seg helt til rette, men det jeg så virket veldig bra. Han så ikke ut til å ha problemer med å finne sin plass på banen, sier Risholt.
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Rosenborgs henvendelse: – Det er jo veldig hyggelig
15/09/2021 PÅ 12:34