Mjøndalen - Kongsvinger 5-1:
Ousseynou Boye herjet for Mjøndalen og noterte seg for ikke mindre enn tre scoringer da bruntrøyene knuste Kongsvinger 5-1 hjemme på Isachsen Stadion søndag ettermiddag.
Dermed fortsetter den fine sesongstarten for Vegard Hansens mannskap, som fremdeles har til gode å tape.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Mjøndalen og Boye lekte med Kongsvinger

Det er ikke bare i de fem første rundene av OBOS-ligaen at Mjøndalen er ubeseiret. Et hvert lag vil skjelve i buksene hvis man ser på hjemmestatistikken til Buskerud-laget. For de har ikke tapt på Isachsen Stadion siden november 2015, da de møtte Aalesund i Tippeligaen. Og heller ikke Kongsvinger klarte å bryte den fantastiske statistikken i søndagens kamp. Ser man kun på OBOS-ligakamper, har ikke Mjøndalen tapt siden september 2014.
– Det var en kamp hvor vi stod på fra start til slutt, sa Jibril Bojang til Eurosport etter kampen.
– Det føles veldig bra, det kommer flere innover mot sesongen, sa Bojang etter sin første scoring denne sesongen.

Tøft for gjestene

Vertene trykket på fra start, og det tok ikke lange tiden før magien på hjemmebane kom til syne. Boye tok seg forbi to forsvarere før han satt ballen iskaldt i mål alene med keeper. Like før en halvtime var spilt, scoret han kveldens andre mål. Kongsvinger har hatt en svak sesongstart, med to tap og to uavgjort, og gjestenes Martin Ellingsen var ikke fornøyd med det laget presterte i førsteomgangen.
– Vi må bli bedre på alt egentlig, vi slurver fryktelig. Vi må fremover, og vi må score mål, sa Ellingsen til Eurosport i pausen.

Hat trick

Mjøndalen fortsatte storspillet i andreomgangen, og det var ikke bare Boye som ville på scoringslisten. Amahl Pellegrino scoret kampens tredje mål, før Jibril Bojang satte inn 4-0 til vertene med 28 minutter igjen av kampen.
Da våknet gjestene til live. Martin Ellingsen viste hvor sulten han var på mål, og ga målgivende pasning til Niklas Castro som reduserte til 4-1.
Men det ble ikke kampens siste mål, for Boye hadde mer på lager og sørget for 5-1-seier med sitt tredje mål i kampen. Dermed er han toppscorer i OBOS-ligaen, med sine fem mål etter kveldens hat trick.
Slik startet lagene:
Mjøndalen: Bokwe - Hansen, Arneberg, Sell, Martinsen - Fredriksen, Silfwer, Lindseth, Pellegrino - Boye, Bojang
Kongsvinger: Gorodovoy - Røer, Ovlien, Skjellum, Race - Holter, Ellingsen, Kolstad, Wennberg - Castro, Nieves
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43