– Mangel på gode baner, svarte Jerv-trener Arne Sandstø på spørsmål om hva Grimstad-lagets største utfordring har vært så langt denne sesongen.
– Det kan være vi hadde tapt på gode baner og, men jeg tror våre ferdigheter kommer bedre frem på en god bane, slo Sandstø fast før oppgjøret mot Mjøndalen tirsdag kveld.
Men bortekampen mot Mjøndalen på kunstgresset på Isachsen stadion vitnet på ingen måte om et bortelag som endelig skulle få betalt for godt underlag.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Mjøndalen hadde, med ett unntak, i realiteten kontroll fra start til slutt i en sjansefattig kamp, og kunne innkassere sesongens andre trepoenger med en komfortabel 2-0-seier hjemme mot laget som slo dem i «vannkrigen» i Eliteserie-kvaliken i fjor.
Kvelden skulle imidiertid starte med unntaket. Kampens første mulighet falt til gjestene og Ulrik Berglann, men heller ikke her var det mye som lignet Tiki-taka-fotball. En lang ball fra Jerv-stopper Glenn Andersen skapte trøbbel i Mjødalen-forsvaret, men Georges Bokwe i Mjøndalen-buret var god og stoppet Berglanns avslutning.
God kan man derimot ikke påstå at Bowkes keeperkollega i andre enden av banen var minutter senere. Nok en gang var det en lang ball, denne gangen fra Mjøndalen, som skulle skape farligheter. Etter litt om og men plukket de brunkleddes kaptein Pontus Silfwer opp kulen og dunket til fra langt hold. Skuddet gikk midt på Øyvind Knutsen, men Jervs sisteskanse klarte på nærmest utrolig vis å slippe ballen forbi seg og i mål.
– Det er keepermat. Den skal selvfølgelig Øyvind Knutsen redde, slo Eurosports fotballekspert Roger Risholt fast.
Artikkelen fortsetter under videoen

Silfwer scoret etter megatabbe

Begge lag slet med å få tå tempo i banespillet og de store sjansene uteble.
Men ti minutter før pause var det tid for søt revansj. En svak Jerv-klarering endte i beina hos Amahl Pellegrino, som var klinisk da han plasserte ballen i hjørnet til 2-0 for vertene. Mjøndalens venstrekant var en av spillerne som måtte ha legehjelp etter skandaleoppgjøret på Levermyr i fjor, og målscoreren feiret like gjerne med å pakke seg inn i et teppe – et tydelig stikk til sine gulkledde motspillere.
Artikkelen fortsetter under videoen

Scoret og feiret med «teppe-stikk» til Jerv

– Det var planlagt. Jeg kom på i dag at vi hadde fått veldig mye tyn for at vi var så pinglete da vi møtte de sist, så det er gøy å ta igjen litt. Jeg er ikke vant til den kulden som de er vant til i Jerv. De liker kanskje å spille fotball under sånne omstendigheter, men jeg liker fin fotball, sa Mjøndalens tomålscorer til Eurosport etter kampen.
Etter hvilen våknet Jerv litt mer til liv, og skapte enkelte farligheter foran Mjøndalen-målet. Babajide Akintola forsøkte seg både med hodet og venstreslegga, men ingen av avslutnigene skapte trøbbel for Bokwe bakerst hos Mjøndalen.
I et siste desperat forsøkt kastet de gulkledde opp midtstopperbauta Andersen i jakt på redusering.
I stedet var det vertene som skulle tegne seg i målprotokollen igjen. Nok en gang havnet ballen på bakesterste stolpe hos Pellegrino, som på lekkert vis skrudde inn 3-0.
Artikkelen fortsetter under videoen

Pellegrino setter sitt andre

Dermed må Sandstøs menn konstatere at sesongens første trepoenger fortsatt lar vente på seg.
– Det var ikke noe bra. Jeg vet ikke om vi er blitt for høye på oss selv, men vi presterer langt under hva som er forventet. Etter de tre første kampene nå synes jeg det er pinlig, sa Jerv-kaptein Andersen etter kampen.
Sandstø ville ikke være like negativ som sin kaptein etter oppgjøret.
– Vi er selvføgelig skuffet over resultatet. Vi er ikke gode nok inne i sekstenmeterne i dag, men vi er mer enn gode nok utenfor sekstenmeterne. De har tre skudd på mål og vinner 3-0, vi har et hav av innlegg og potensielle muligheter men klarer ikke å treffe hverandre. Vi kan ikke gjøre det så mye bedre på en bortebane enn det vi gjør i andreomgang, men må være mye farligere innenfor deres sekstenmeter, sa Sandstø.
Til tross for den skrale poengfangsten er ikke Jerv-treneren bekymret såpass tidlig i sesongen.
– Jeg er ikke bekymret, jeg vet guttene jobber hardt. Det som har blitt sagt i garderoben nå har vært veldig bra. Jeg ser disse spillerne hver trening og der er det bra. Hadde det derimot vært rævva, så hadde det vært noe annet, men det er det ikke, sa Sandstø etter oppgjøret.
Mjøndalen på sin side klarter opp på en femteplass og står fremdeles uten tap etter tre spillerunder.
– Det er deilig. Det er viktig å komme godt i gang. Det var en litt rar kamp, for det var ikke noen 3-0-kamp. Men Jerv skapte ikke de store mulighetene, og vi var effektive, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.
Mjøndalen-sjefen synes også Pellegrinos feiring var passende med fjorårets oppgjør friskt i minne.
– Den feiringen synes jeg var på sin plass. Han fikk litt tyn i fjor, så såpass må en tåle, sa Hansen.
Andersen var på sin side ikke veldig imponert, selv om han også så humoren i situasjonen og kontret med et nytt stikk til tomålsscoreren.
– Han får feire som han vil. Det får være greit. Han var jo døden nær, så han trenger kanskje teppet fortsatt, sa Andersen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22