Bodø/Glimt - Start 3-2
Starts tidligere Leicester-spiller, Dany N'Guessan, så ut til å redde ett poeng for klubben etter at Bodø/Glimt hadde ledet 2-0 etter scoringer av Vegard Leikvoll Moberg. Men like før kampslutt ble Martin Bjørnbak matchvinner med et knallhardt frispark via Håkon Opdal. Glimt-forsvareren fikk i tillegg sitt andre gule for en dytt like etterpå, men kan uansett glede seg over at Start ble slått 3-2.
– Det er utrolig deilig å avgjøre det på den måten på slutten. Vi skulle gjerne ha avgjort det tidligere etter at de tok ledelsen, men av og til er fotballen sånn. Et flott frispark avgjør det til slutt. Vi er utrolig glade for at det blir tre poeng, sier Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkan til Eurosport etter kampen.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
– Jeg er fornøyd med målet, men jeg er skuffet over at vi ikke får tre poeng, sier N'Guessan, Starts nyeste spiss, til Eurosport.
Bjørkans menn er regnet som den store favoritten til å rykke opp til Eliteserien etter at de i fjor måtte ta turen ned fra Eliteserien. Blant annet har Eurosports fotballekspert Roger Risholt tippet at de vil ta turen opp sammen med Jerv. 13 av mulige 15 poeng før møtet med Start gjorde at Bodø/Glimt-treneren var optimistisk før avspark.
– Både vi og Start har hatt en fin start. Det kan bli en veldig spennende kamp. Start er et robust og solid lag. Det blir artig å se om vi er gode nok til å bryte dem ned og vinne – som vi selvsagt vil gjøre på hjemmebane, sa Bjørkan til Eurosport før kamp.

Mobergs «like» scoringer

Bodø/Glimt imponerte ikke spesielt mye i åpningsminuttene, men var effektive da de først fikk muligheten. Trond Olsen slo et strålende innlegg til Vegard Leikvoll Moberg etter 24 minutter. Den tidligere Sogndal-spilleren var fullstendig umarkert og kunne enkelt stange inn kampens første.
– De har ikke hatt veldig mye å juble for. Jeg synes de har vært ganske svake i de første 25 minuttene. Start har vært best. De har ikke kommet til de helt store sjansene, men har dominert banespillet, oppsummerte Risholt.
Men det var tydelig at Moberg ikke var ferdig med å plage start. 26-åringen avsluttet i stolpen, via hanskene til Håkon Opdal, like etter. Men laget fra Kristiansand lærte ikke, og på en corner ble Glimt-spilleren tomålsccorer da han igjen headet, denne gangen via tverrliggeren. At han scoret to på hodet var neppe tilfeldig, avslørte tomålsscoreren til Eurosport i pausen.
– Det er deilig. Jeg hadde avslutningstrening på hodet med Aasmund (Bjørkan red.anm.) i går, så det er godt å få to stykker, sa Moberg.
– Du leverte med en gang nesten?
– Ja, det hjelper å trene, smilte Moberg.
Se scoringene her:

Se høydepunktene: Bjørnbak avgjør med knallhardt frispark – like etter blir han utvist

Det var imidlertid ikke bare Glimts midtbanemann som kunne heade. Start har riktignok fått kjenne på en spisskrise hvor den verste nyheten trolig er at Lars-Jørgen Salvesen er ute resten av sesongen, men Niels Vorthoren tok igjen ansvar. Nederlenderen stanget inn 1-2-reduseringen med en halvtime igjen.
Likevel var det nok ekstra godt for Steinar Pedersen å se en annen spiss levere nærmest fra første sekund i Start-trøya. Dany N'Guessan hadde vært på banen i under ti minutter da han stod akkurat der han skulle i boksen for å pirke inn 2-2. Den franske 29-åringen har en fortid blant annet Leicester og Southampton og viste at han kan bli viktig i OBOS-ligaen.
– For en drømmestart for deres nye spiss, utbrøt kommentator Anne Sturød.
Men drømmeavslutning ble det ikke for Start. Martin Bjørnbak banket til på et frispark rett før slutt og sørget for at Glimt vant toppkampen. Det vil nok imidlertid føles litt bittert for klubben at Bjørnbak fikk sitt andre gule for en dytt på overtid.
– Det er ikke noe spesielt som skjer. I kampens hete dytter vi på hverandre. Det er ikke noe mer enn det. Jeg synes ikke det er rødt, sier Bjørnbak til Eurosport etter kamp.
Bodø/Glimt topper tabellen med 13 poeng. Start er på 5. plass med ti poeng.
Slik startet lagene:
Bodø/Glimt: Ricardo - Jacobsen, Bjørnbak, Lode, Jonassen - Jurado, Normann, Leikvoll Moberg - Berg, Fardal Opseth, Olsen
Start: Opdal - Wichne, Heikkilä, Larsen, Robstad - Aase, Kristjánsson, Segberg, Børufsen - Vorthoren, Antwi
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55