Fjorårets opprykkskvalik mellom Jerv og Mjøndalen fikk stor oppmerksomhet da oppgjøret måtte stoppes i pausen på grunn av overvann og fryktelige spilleforhold på Levermyr i Grimstad.
To uker senere kunne til slutt Jerv juble for triumf, og i kjølvannet av kampen var det ikke akkurat god stemning mellom Jerv-kaptein Glenn Andersen og flere Mjøndalen-spillere.
Tirsdag møtes lagene for første gang igjen siden kvalikkampen, denne gangen på Isachsen stadion, og Mjøndalens Mads Hansen har ikke akkurat glemt det van(n)vittige oppgjøret på senhøsten i fjor.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Man kan gjerne si de har et godt tak på oss historisk sett, men nå har begge lag fått noen nye spillere og da skal ikke den statistikken ha så mye å si. De føler nok de har taket på oss, men det får vi prøve å gjøre noe med, sier Hansen i et intervju publisert på klubbens egen nettside.
Mjøndalen-spilleren, som normalt sett danner en effektiv høyreside med skadde Christian Gauseth, klarer ikke unngå å sende et stikk i Jerv-kapteinens retning.
– Det er veldig viktig at det er meldt godt vær, for de har etter sigende verdens beste spiller i overvann, Glenn Andersen, som han meldte selv. Så det er viktig at det ikke blir overvann for da vet man at det er umulig å trenge gjennom. Vi får bare krysse fingrene for at det ikke blir det, for da skal vi ha bra muligheter, sier Hansen
Bruntrøyene har fått en bra start på OBOS-sesongen, med seier og uavjort etter møter med nyopprykkede Arendal hjemme og Fredrikstad borte.
Jerv har på sin side har kommet litt tyngre ut, og står med bare ett poeng etter å ha møtt Florø og serieleder Ranheim.
– Jerv er et godt lag. Jeg håper vi spiller to gode kamper mot dem, og da tror jeg vi skal bli vanskelige å slå, sier Hansen.
Jerv brukte deler av mandag kveld på bilverksted etter at spillerbussen som skulle frakte dem fra Grimstad til Mjødalen havarerte. Det kunne kaptein Andersen mandag fortelle gjennom sin Intagram-profil.
Det har ikke lyktes Eurosport.no å komme i kontakt med Andersen tirsdag ettermiddag.
Oppgjøret mellom fjorårets kvalikrivaler ser du direkte på Eurosport Player og Eurosport Norge tirsdag fra kl. 18.30.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22