Bodø/Glimt - Kongsvinger 0-1:
Åsmund Bjørkans menn har store ambisjoner om å returnere til Eliteserien på første forsøk, men hjemme mot Kongsvinger i sesongåpningen i OBOS-ligaen fikk de en tøff start.
Kongsvinger som imponerte i generalprøven med 2-1-seier over Vålerenga, tøffet seg lenge mot laget mange mener blir suverene på Norges nest øverste nivå.
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
6 TIMER SIDEN
Adem Güven sendte gjestene i ledelsen før hvilen, men tre kjappe scoringer fra Glimt etter pause sørget for at alle poengene ble igjen på Aspmyra.
Güven reduserte minutter før full tid, men det var ikke nok for gjestene fra Kongsvinger.

På rett sted til rett tid

Güven, som tidvis herjet på Kongsvingers vei til cupfinalen i fjor, var på rett sted til rett tid etter en svak involvering fra Glimt-keeper Simon Thomas.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Güven er på rett sted til rett tid

Fem minutter før full tid holdt Thomas på å kløne det til igjen. Canadieren rotet bort ballen til Castro som nesten direkte forsøkte seg fra skrå vinkel, men den tidligere Vålerenga-spillerens avslutning strøk like til side for stolpen.
Det var ventet store ting av José Ángel Jurado sentralt på midtbanen for hjemmelaget, men foruten et par ekstremt presise langpasninger, ble det ikke mye å skrive hjem om fra den tidligere Almería-spilleren.
– Det er vel en kommentatorens forbannelse. Når man skryter mye av en spiller før kamp, så måtte det gå sånn, sa Eurosport-kommentator Anne Sturød, med hentydning til kommentatorkollega Roger Risholts hyllets av Jurado før kampen.
– Det var ikke et kampbilde som passet ham. Kongsvinger trillet mye ball og han ble løpende mye mellom. Da trenger de noen som kan flytte bein, og det er et helt riktig bytte av Bjørkan, repliserte Risholt.

Dobbeltbytte i pausen

I tillegg til Jurada, forsvant også Thomas Drage av banen. Ulrik Saltnes og Jens Petter Hauge kom inn. Det tok ikke mer enn tre minutter av andreomgang før hjemmelaget fikk uttelling.
Nyankomne Hauge slo et godt innlegg som Kongsvinger-keeper Aleksey Gorodovoy ikke kunne gjøre annet enn å slå unna. Men i enden av returen ventet ingen ringere enn Glimt-kaptein Trond Olsen, som banket ballen ned i hjørnet med høyrefoten.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Trond Olsen utligner

Fem minutter senere burde kampen vært snudd og nok en gang var Hauge toneangivende. Kantspilleren ble lagt i bakken av Jørgen Kolstad, og kampleder Sigurd Kringstad pekte på straffemerket.

Gjorde opp for svakt straffespark

Kristian Fardal Opseth tok fart, men leverte et svært svakt straffespark som Gorodovoy hadde få problemer med å holde ute.
Opseth som er lånt ut fra Sogndal, nettopp for å score mål, fikk likevel sin revansj like etter. Spissen ble spilt nydelig opp av Mathias Normann og med et godt mottak gjorde han jobben enkel for seg selv da han satte inn 2-1 med venstrefoten.
– Mathias Normann, det der er outstanding! Godt mottak og flott avslutning også. Det der er en fantastisk scoring, sa Risholt.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Opseths klassescoring sørger for Glimt-ledelse

Like etter var stillingen 3-1 og nok en gang var det Opseth, denne gangen etter et flott fremspill av Glimts første målscorer Trond Olsen.
– Vi sa han trengte flere baller og jobbe med, og for noen baller han får å jobbe med nå. Dette er høy, høy klasse, utbrøt Sturød.
Målscoreren selv var også naturlig nok fornøyd med å ha gjort opp for seg.
– Det var utrolig deilig å sette de to scoringene etter straffebommen. Det var utrolig bittert å bomme på straffen, den var dårlig. Det er godt jeg har folk rundt meg som kan servere og det var godt å gjøre opp for straffemissen, sa tomålshelten til Eurosport etter oppgjøret.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ny flott scoring av Opseth

Med ett minutt igjen av ordinær tid sørget Güven likevel for neglebitende sluttminutter for hjemmefansen da han stanget inn sitt andre for kvelden.
De røde og hvite fortsatte å presse på mot et Glimt som nesten så ut til å kollapse, men det ble med reduseringen.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Güven stanger inn sitt andre

– De første 20 minuttene etter pause ble en overgangskamp. Det utnyttet Bodø/Glimt veldig. Vi fikk til en bra sluttspurt, men vi er ikke fornøyd, oppsummerte en skuffet KIL-trener Hans-Erik Eriksen.
Glimt-trener Bjørkan var heller ikke helt fornøyd med kampen sett under ett, men veldig fornøyd med sesongens tre første poeng.
– Vi er litt rufsete og har litt å jobbe med, men vi er utrolig glad for at vi tar tre poeng her i dag. Vi skulle selvsagt drept kampen tidligere. Det blir litt for spennende på slutten der, men vi tar med oss at vi vinner kampen og er fornøyde med det, sa Glimt-trener Bjørkan etter kampen.
Slik startet lagene:
Bodø/Glimt: Thomas - Edvardsen, Lode, Bjørnbak, Jonassen - Jurado, Normann, Jacobsen - Drage, Fardal Opseth, Olsen
Kongsvinger: Gorodovoy - Richardsen, Ovlien, Suslov, Røer - Ellingsen, Kolstad, Murnane, Wennberg - Güven, Castro
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
I GÅR PÅ 07:11
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Rosenborgs henvendelse: – Det er jo veldig hyggelig
15/09/2021 PÅ 12:34