Papa Alioune Ndiaye ble solgt fra Bodø/Glimt til tyrkiske Osmanlispor i 2015. Nå rapporteres det at Premier League-klubben West Ham skal være villige til å legge opptil 80 millioner kroner på bordet for senegaleseren.
Den kunne gitt gode penger til Glimts klubbkasse, kanskje så mye som 6-10 millioner kroner.
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31

Trodde ikke det han leste

Det er imidertid et problem. Selv om klubbene var enige om en videresalgsklausul (tidligere rapportert å være 10 prosent), har denne ikke blitt tatt med i overgangskontrakten. Den er rett og slett blitt glemt av Glimt og tidligere leder Bjørn Tore Hansen.
– Jeg måtte lese kontrakten 20 ganger før jeg forsto at punktet ikke var med, sier Hansen til Avisa Nordland (bak betaling).
Og Hansen understreker:
– Det hele og fulle ansvaret ligger hos meg. Det er ingen grunn til å komme med unnskyldninger eller bortforklaringer. Det som har skjedd har skjedd.
Etter at han oppdaget tabben, kontaktet den daværende Glimt-direktøren Osmanlispor. Dialogen var god i startfasen, men plutselig var det umulig å oppnå kontakt med den tyrkiske klubben.
(saken fortsetter under videovinduet)

Høydepunkter: Bodø/Glimt - Strømmen

Hvis tyrkerne selger Ndiaye og ikke betaler Glimt, tror Hansen dette er en sak for FIFA og UEFA.
– Jeg håper i det lengste at dette løser seg til det beste for alle parter til slutt. Så får vi bare avvente å se når eller hvordan det skjer, sier han.
Vi hadde en lignende situasjon i Eliteserien tilbake i 2002. Da solgte Lillestrøm Clayton Zane, som hadde vært en flopp i Molde, til Anderlecht for opp mot 20 millioner kroner. Helt kurant gevinst, siden Zane kostet 500 000 kroner fra Molde.
Gevinsten ble enda høyere på grunn av at Molde hadde glemt å sikre seg en videresalgsklausul (normalt 30 prosent) i kontrakten. Dermed gikk Molde glipp av rundt seks millioner kroner da den høyreiste australieren ble solgt.
Eurosport.no har forsøkt å komme i kontakt med nåværende leder i Glimt, Frode Thomassen, uten å lykkes.
Serieleder Bodø/Glimts neste kamp er borte mot Levanger søndag klokken 18.00. Kampen ser du på Eurosport Player!
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Rosenborgs henvendelse: – Det er jo veldig hyggelig
15/09/2021 PÅ 12:34