OBOS-ligaen har nå gjennomført 2/3 av kampene denne sesongen, og vi går en spennende høst i møte. Både i toppen og i bunnen. Eurosports ekspert på OBOS-ligaen, Roger Risholt, og Eurosport-kommentator Amund Isaksen Lutnæs har sett på hvordan de forskjellige lagene har levert til nå. Alle lagene har fått tildelt et terningkast utifra hvordan de har levert.

Terningkast 6:

OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Bodø/Glimt: Så svake ut i oppkjøringen, spillerlogistikken kom sent i gang. Nedrykket fra Eliteserien satt dypt. Resultatmessig var de meget gode i starten av sesongen, men mye å plukke på spillemessig. Utover i sesongen har de bare blitt bedre og bedre, og er den soleklare favoritten til å kapre 1.plassen. Spiller den beste offensive fotballen i OBOS-ligaen. Spillere som Kristian Fardal Opseth, Ulrik Saltnes og gamlefar Trond Olsen har virkelig levert varene. Har scoret 53 mål på 20 kamper, desidert flest på nivå to.
Florø: Det store overraskeelseslaget fra Sogn og Fjordane har levert langt over forventingene, og har gjort Roger Risholts analyser før sesongen til skamme. Hovedtrener Terje Rognsø, aka mister Florø, stolte på egne spillere som han rykket opp med, og ga de tillit i klubbens første sesongen på nivå to. Han er blant annet pedagogisk flink med sine spillere, og har fått maks ut av spillertroppen som stort sett er lokale spillere. Endre Kupen, OBOS-ligaens egen Jamie Vardy, har vært en åpenbaring med 13 mål på 13 kamper.
(saken fortsetter under)
(toppbilde i saken med tillatelse fra fotograf Eivind Nordvik Hauge)

Terningkast 5:

Ranheim: De blå fra Trondheim har slått både storfavorittene Bodø/Glimt og Start hjemme på EXTRA Arena. Hovedtrener Svein Maalen har satt sammen en meget imponerende bakre femmer, med Christian Rismark Eggen i spisssen. Ranheim har så og si bare trøndere i stallen, bort sett fra en av ligaens beste spillere, Mads Reginiussen. Ranheims 4-3-3-system er godt innarbeidet, og de spiller en flott offensiv fotball.
Start: Vi hadde forventet at klubben fra Kristiansand skulle være enda nærmere Bodø/Glimt poengmessig. Midt i sesongen kom det nye investorer inn i klubben, som tilførte frisk kapital. De fikk også hanket inn en meget kompetent fotballmann i Tor Kristian Karlsen, en av de aller mest spennende tilvekstene i norsk fotball i år. Start har vært friske på tampen av overgangsvinduet, og forhåpentligvis for hovedtrener Steinar Pedersen har han fått en eller to spisser som kan skyte de opp i Eliteserien. Kantspiller Daniel Aase har i enkelte kamper vært en attraktsjon for både publikum på Sparebanken Sør Arena og i OBOS-ligaen med sitt fintereportoar. Vi setter sørlendingene inn på terningkast 5 med minst mulig margin.
Les også: Drømmestart i OBOS-ligaen for den tidligere Brann-spilleren

Terningkast 4:

Sandnes Ulf: OBOS-ligaens eneste laget fra fylket Rogaland henger med i tetgruppen, men har vært veldig ustabile. De har gått fra det helt fantastiske til det helt ubegripelige. Kent Håvard Eriksen og Kjell Rune Sellin har levert bra med målpoeng, og gjort savnet av Pontus Engblom mindre. Sandnes Ulf viser at de har store ambisjoner om direkte opprykk, da de ikke solgte Kent Håvard Eriksen i overgangsvinduet i sommer til Bodø/Glimt.
Tromsdalen: OBOS-ligaens nordliste lag så fryktelig svake ut i oppkjøringen til årets sesong. De hadde en stor utfordring på keeperplass, men løste det rett før sesongstart da de hentet inn den polske sisteskansen Grzegorz Flasza. Hovedtrener Gaute Helstrup har vært TUIL-trener i en årrekke, og er flink til å få mye ut av små ressurser. Han bygger laget sitt med bare spillere fra Nord-Norge, og er flink til å utvikle lag og klubb. Ser ut til å holde Tromsdalen i OBOS-ligaen på en imponerende måte.
Ullensaker-Kisa: Jessheim-laget med hovedtener Vegard Skogheim har etterhvert blitt en gjenganger i OBOS-ligaen, og er denne sesongen oppe og snuser på en imponerende kvalikplass. Bakover har det til tider ikke sett bra ut for Ull-Kisa. Men fremover på banen med spillere som Nicolay Solberg, Niklas Sandberg og Kristoffer Ødemarksbakken, har de virkelig fått det til å svinge.
Levanger: Nord-Trøndelags representant er det gjerrigste laget i år, med bare 16 mål sluppet inn på 20 kamper. Hovedtrener Magnus Powell var i sin tid kjent for å banke inn mål i Eliteserien som spiss, men som trener har han fått Levanger virkelig til å snørpe igjen sekken bakover. En spiller som har imponert i år er playmakeren fra Spania, Adria Mateo Lopez. Han står for det kreative i et lag som til nå i år, ikke har scoret så mange mål. Mye står og faller på mestscorende på nivå to, Robert Stene, om Levanger skal ha noen mulighet for å blande seg inn blant lagene som kommer på kvalikplass.
Strømmen: Hovedtrener Espen Olsen har nå i lang tid fått lov til å jobbe med laget fra Akershus, og ligger godt an til å komme inn i topp seks denne sesongen. Nok en gang sender Strømmen spillere til Eliteserien, i sommervinduet ble Markus Brændsrød klar for Sogndal og Olav Øby tok turen til Kristiansund. Sistnevnte har vært på lån i Strømmen siste to årene. Olsen spiller en utviklende god fotball, som er lett å bli glad i. Med små ressurser må Strømmen ofte slippe spillere som er viktige får laget. Vi trekker frem kontinuitetsbæreren og kaptein Steinar Strømnes, som i en lang tid har styrt sjappa i midtforsvaret.
Les også: «Norges beste sportssjef» innrømmer utfordring etter overgangskritikk
(saken fortsetter under)

Terningkast 3:

Mjøndalen: Buskeruds eneste lag har til nå vært en skuffelse. Da vi trodde de skulle kjempe om direkte opprykk, har de de satt seg selv i en posisjon midt på tabellen. Mjøndalens mistet i sommer sin kanskje beste spiller i Pontus Silfwer, uten å hente inn en erstatter. Vegard Hansen og hans menn har fortsatt til gode å vinne på bortebane. De må virkelig få opp poengfangsten hvis det skal bli kvalikspenning på bruntrøyene. De offensive spillerne Ousseynou Boye og Amahl William Pellegrino har levert varene offensivt, men bakover så har det virkelig ikke stemt i enkelte kamper.
Åsane: Bergenserne i oransje trøyer fikk inn Mons Ivar Mjelde som ny trener før sesongen. En klubb med små ressurser som det ikke forventes så alt for mye av, har levert en sesong ut ifra det man tenkte før sesongen. Den unge troppen kan gå en spennede høst i møte med storscorer Geir André Herrem og den tidligere Brann-yndlingen Erik Huseklepp i front.
Les også: Spillernes humør har endret seg etter Huseklepps klubbskifte

Terningkast 2:

Kongsvinger: Laget fra de dype skoger var i fjor i cupfinale der de tapte mot Rosenborg, samt at de spilte kvalik til Eliteserien, men den nye treneren Hans Erik Eriksen har ikke fått skikkelig skikk på laget. De slet veldig mye med skader i starten av sesongen, og har vært veldig ustablie. De spiller en ballbesittende fotball på godt og vondt, og er til tider flott å se på når det virkelig stemmer. Der stjernespilleren Adem Güven har vært ujevn, har spanjolen Antonio Nieves Martín trådd frem med sine ni mål til nå denne sesongen.
Jerv: Vi hadde kjempestore forventninger til Grimstad-laget før sesongen. De har de to siste sesongene spilt kvalikfinale mot henholdvis Start i 2015 og Stabæk i 2016. De så også meget sterke ut i oppkjøringen, men vant ikke før i 11.serierunde da de slo Elverum hjemme. Arne Sandstøs lag har spillemessig vært gode i mange kamper i år, men har manglet sluttprodukt i og rundt 16-meteren. Der de har ledet i flere kamper, har de ofte sluppet til motstanderen før de selv kunne punktere kampen. Midtbaneeleganten Andreas Hagen er en spiller vi trekker frem. Han har en slepen teknikk og tar ofte lure avgjørelser i kampens hete.
Elverum: Som forventet har laget fra Hedmark fått det tøft i årets sesong, og de har vært meget aktive på overgangsmarkedet i sommer for å prøve å redde plassen i OBOS-ligaen. De har scoret færrest mål av samtlige lag. Hovedtrener Tore Fossum har hentet inn FFK-floppen Mouhamadou Moustapha N'Diaye for å rette opp på i den statistikken. Senegaleseren har allerede tre mål på fire kamper, og er godt i gang i Elverum-trøyen.
(saken fortsetter under)

Terningkast 1:

Arendal: Laget som ble stiftet i 2010 er for første gang opp i OBOS-ligaen. Aust-Agder-laget så bra ut i oppkjøringen, men har virkelig ikke fått det til å stemme etter de begynte å spille om poeng i seriespillet. Arendal har nok vært litt naive med tanke på nivået, og har derfor hentet inn mange spillere i sommervinduet for å redde plassen i høst. Arendal har sluppet inn hele 42 mål, noe som er desidert flest. De sparket også Knut Tørum midt i sesongen, og fikk inn den tidligere toppspilleren Mattias Andersson. Svensken vant ikke før i sin åttende kamp som trener. Symbolsk nok mot naborival Jerv.
Fredrikstad: Østfolds eneste lag i OBOS-ligaen har i år igjen virkelig skuffet både oss og sine supportere. Klubben har sin femte hovedtrener siden 2015, og har i år byttet ut store deler av troppen sin både før sesongen og i sommervinduet. Årets trener Andrea Loberto har kun vunnet to av 20 kamper i år, og scoret bare scoret 19 mål, med gode offensive spillere som Ulrik Flo og Sanel Kapidzic. De har heller ikke vunnet en eneste kamp på bortebane. Og det går mot nok en fiaskosesongen for laget fra plankebyen.

Her får endelig FFK noe å juble for

OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43