Tidligere denne uken ble det klart at Fredheim Holm går fra Vålerenga til KFUM. Fotballveteranen vil være spillende assistenttrener i OBOS-klubben.
Det vet Stian Sortevik å sette pris på.
KFUM-spilleren kjenner godt til hva som kreves å overleve OBOS-ligaen. Spilleren har ikke bare vært i divisjonen med KFUM, men har også erfaring fra nest øverste nivå gjennom spill i Hønefoss og Stabæk. Hos Nadderud-klubben fikk han dessuten også prøve spill i Eliteserien.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Nå gleder han seg stort over at klubben har sikret seg Fredheim Holm.
– Han er en av de mest profilerte i Eliteserien. Han har kjempemange års erfaring. Det vil virkelig være en forsterkning for spillergruppen, med erfaringen han kommer inn med, men også for hele klubben han skal bidra inn mot, sier han.

Møttes i futsal-sammenheng

Sortevik husker ikke om han har spilt utendørs mot den tidligere VIF-kapteinen før, men husker godt deres møtes fra futsalbaner. Sortevik har selvsagt også sett sin nye medspiller i aksjon for Vålerenga mange ganger.
– Jeg vet at han er en fantastisk spiller som har veldig høye tekniske ferdigheter og er en klok spiller. Han har veldig mye rutine. Det blir en klar forsterkning for oss, mener Sortevik.
– Hvordan blir det å spille på midtbanen med han?
– Jeg har bare spilt mot han før, men vet at han er vond å spille mot. Han er sterk og vanskelig å ta ballen fra. Han kan spille hurtig. Jeg kan tenke meg at det blir veldig gøy. Når jeg ser spillestilen hans, så tror jeg den kommer til å passe veldig godt inn hos oss. Vi får se om begge blir spillende på midten eller om en spiller litt høyere i banen. Det får Jørgen se på.
KFUM-trener Jørgen Isnes er strålende fornøyd med nyervervelsen, men understreker at det ikke bare er å møte opp for å spille, selv om man heter Daniel Fredheim Holm.
– Det er en meget sterkt midbane, så har vi også flere gode midtbanespillere som har prestert godt i år. Som jeg har sagt til Daniel, så er det viktig at han får trent godt og kommer seg inn i vår type spillestil som ikke er så veldig ulik Vålerengas. Han må holde seg skadefri, sier han.
(Saken fortsetter under):

Fikk kompliment av ekspert: – Vet ikke om jeg enig

Eurosports ekspert på OBOS-ligaen, Roger Risholt, sa i høst at Sortevik kunne spilt i Eliteserien. Samtidig mente eksperten at KFUM-spilleren ville vært den beste spilleren i OBOS-ligaen hvis han hadde vært der.
Sortevik setter pris på rosen, men er ikke sikker på om det som sies er helt korrekt.
– Det er selvfølgelig veldig hyggelig at andre synes man gjør noe riktig og er en god spiller. Det er moro. Jeg vet ikke om jeg er enig. Vi får se om jeg klarer å være det neste år, smiler Sortevik.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Gir seg etter 15 (!) sesonger i samme klubb: – Ikke et lett valg
01/12/2018 PÅ 19:22