Populære sporter
All sport
Vis alt

OBOS-klubb permitterer samtlige spillere

Espen Blaker

Oppdatert 18/03/2020 klokken 19:39 GMT+1

Sandnes Ulf permitterer hele spillergruppen, selv om de vet at det kan få konsekvenser.

Steffen Landro

Foto: Scanpix

Sandnes Ulf-trener Steffen Landro bekrefter til Eurosport at hele klubbens spillergruppe er permittert. I tillegg må Landro selv over i en 50 prosent stilling.
– Det kan jeg bekrefte, ja. Det var det eneste riktige å gjøre for å sikre klubbens fremtid, sier Landro til Eurosport.
Det var Aftenbladet som først omtalte saken. Nyheten kommer dagen etter klubben selv meldte at åtte personer fra administrasjonen var permittert.
– Det er en veldig spesiell situasjon. Som resten av samfunnet har vi virkelig fått føle på det. Men det er ikke en tid for å føle seg mer utsatt enn andre – vi har en priviligert jobb og vi vet at vi skal tilbake i aksjon som både spillere og trenere. Vi var utrolig opptatt av å gjøre dette sammen, sier Landro.

– Helt feil å forskjellsbehandle

Mens Sandnes Ulf nå har permittert hele spillergruppen, valgte Eliteserie-klubben FK Haugesund å la fem spillere få beholde sine nåværende kontrakter.
Tre av disse grunnet solidaritetshensyn, mens de to siste var av «frykt for at agenter skal ta dem», uttalte daglig leder John Harald Log til TV 2.
Landro er klar på at noe lignende aldri kunne skjedd i Sandnes Ulf.
– I en tid som dette følte vi det ville bli helt feil å forskjellsbehandle folk. Vi har jo unge og attraktive spillere som er ønsket flere steder, men dette er som sagt ikke tiden for å forskjellsbehandle. Vi har hele tiden vært klare på at vi står sammen som et lag i dette, og tar konsekvensene om det skulle skje noe med de permitterte.
– Så du er ikke redd for at andre klubber eller agenter kommer inn og utnytter situasjonen?
– Nei, det er jeg ikke. Jeg skulle likt å se klubber som ville gått inn og gjort et sånt valg i tider som dette. Skal man gå inn og utnytte sånne her type situasjoner, ville det vært utrolig spesielt.

– Kan bli problematisk når vi starter opp igjen

Landro kom til Sandnes Ulf før sesongen, og hadde på kort tid hentet inn flere nye spillere. Nå er samtlige permittert - i tillegg må også sjefen selv ned i en 50% stilling. Han er klar på at hverdagen blir utfordrende.
– Først og fremst er vi opptatt av å holde oss til lover og regler. Det gjelder å holde planleggingen i gang med tanke på de ulike scenarioene som kan oppstå. Vi må være klare om oppstarten blir i mai som den er per dags dato, men må også ta hensyn til at dette kan dra ut lengre. Permitterte spillere står fritt til å gjøre som de vil, men vi som er på jobb er tilgjengelige for spillere som lurer på hvordan de skal legge opp dagene fremover.
– Og for en fersk trener i en hardsatsende klubb må det være spesielt å nærmest fjernstyre spillere som ikke er kontraktsfestet klubben?
– Nei, det er ikke lett. Vi har jo begynt fra scratch og lært oss å trene og spille fotball på nye måter. Jeg følte vi var i rute til seriestart, og så blir det bråstopp tre uker før. Jeg ser selvfølgelig at det kan bli problematisk om vi ikke får god nok tid før vi starter opp igjen. Det er problematisk, men det jo ingen andre som har det lett i denne situasjonen heller.
picture

INDRE BANE I KARANTENE: Hvor stor er krisen for norsk toppfotball?

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame