Det har vært en svært travel vinter på overgangsfronten i OBOS-ligaen. Eurosports ekspertpanel bestående av Roger Risholt, Amund Isaksen Lutnæs og Christian Gauseth har plukket ut sine favoritter.
Amunds utvalgte: Zlatko Tripic (Viking)
– Uten tvil den beste overgangen i mine øyne. En ving som liker å utfordre, slår gode innlegg og kommer til å score en del mål.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Etter tre sesonger utenlands er den dribleglade 25-åringen tilbake i norsk fotball. Den kroatiskfødte vingen valgte å avbryte kontrakten med Sheriff Tiraspol for å hjelpe Viking tilbake til øverste nivå.

– En spiller med «wow»-faktor

– Det kommer til å være et ganske stort press på ham fra start, men jeg har virkelig troen, sier Lutnæs.
Etter et bekmørkt 2017 er mange spente på hvor mange som vil dukke opp i Jåttåvågen i år. Lutnæs tror Tripic kan bli nøkkelen til økt oppslutning.
– Han er en spiller med en «wow»-faktor, som kan gjøre at folket i Stavanger får lyst til å dra på kamp.
(saken fortsetter under)

– Lenge siden han har levert

Roger Risholt er enig i at Tripic kan bli en attraksjon, men:
– Vi må huske på at det er lenge siden han har levert bra. Navnet gjør at han er den mest profilerte signeringen, men om han blir den beste gjenstår å se.
Christian Gauseth mener at selv om Tripic har prestert på et høyere nivå tidligere, er det ikke lett å komme inn i OBOS-ligaen og levere fra dag én.
– Det er ikke den letteste øvelsen, det er det ikke. Samtidig må vi huske på at ferdighetene og de fysiske forutsetningene hans ligger i bunn. Over 30 kamper kommer det til å komme frem. At han er en klassesignering og vil dominere ligaen og avgjøre kamper – ja. Men at han er den beste signeringen? Nei, det er han ikke.
Christian og Rogers utvalgte: Lars Bohinen og Andrea Loberto (Aalesund)
– Lars Bohinen er den beste treneren i OBOS-ligaen. Loberto bestod ikke testen som hovedtreneren, men som videoanalytiker er han lysende.
(saken fortsetter under)

– Kommer til å bli dynamitt

Det er en duo Gauseth tror passer perfekt sammen.
– Det kommer til å bli dynamitt. Det kommer til å bli sennep. Det kommer til å bli sterkt.
Men spillemessig vil overgangen til Bohinens system og tankegang bli langt fra smertefri.
– Det kommer til å koste, men samtidig har Lars så god koll på hvordan han vil ha ting at han kommer til å klare å overføre det til spillerne. De kommer til å gå bedre på høsten enn på våren, men det kommer til å gå veien. Det er jeg helt sikker på, sier Gauseth.

– Nytter ikke å komme på trening og så gå hjem

Og han får med seg Risholt i vurderingen.
– Han kommer til en ny klubb med et nytt system, han har masse entusiasme og lidenskap. Han vil ta tak i ting med én gang. Han sier rett ut at det er for høye lønninger i AaFK, og her må det gjøres ting.
Risholt hadde selv Bohinen som trener.
– Det nytter ikke å komme på trening fra 10-12 og så gå hjem. Han er knallhard. Loberto er god på video, men i tillegg veldig bra på feltet. Det må ikke undervurderes.
Andre hete kandidater:
Torbjørn Agdestein (Aalesund)
– Det er en perfekt overgang for Agdestein. Ta seg et steg ned, spille for en klubb som vil produsere mange målsjanser. Kanskje han blir 2018s Kristian Fardal Opseth?, sier Lutnæs.
Edvard Skagestad (Kongsvinger)
– Han kommer til å bli ekstremt viktig for KIL. Ingen stor sesong i Fredrikstad i fjor, men har tidligere vist at han er en god spiller. Han er en ledertype som klubben trenger, og kan ta tak i unggutta.
Aram Khalili (Jerv)
– Skal Jerv ha en god sesong, er de avhengig av Khalili. Han er en god spiller. Han har riktignok ikke vært på sitt beste de siste sesongene,
Det er Gauseth mildt sagt uenig i.
– Å dra frem Khalili som en av vinterens beste signeringer er overraskende. Vi snakker om en spiller som på 55 kamper i OBOS-ligaen i 2015 og 2016 scoret 11 mål. I fjor spilte han i PostNord for Bryne uten å imponere. Så at han skal inn å dominere for det Jerv-laget der, har jeg vanskelig for å se.
Risholt mener forholdet til sin tidligere sjef kan bli nøkkelen.
– Det er lenge siden han har levert, men jeg tror han kommer til å gjøre det nå. Han kjenner Arne Sandstø fra før, og de har tidligere jobbet godt sammen. Jeg tror Sandstø kan få ut potensialet hans.
Erixon Danso (Sandnes Ulf)
– Han er en av mine favoritter i OBOS-ligaen. Var ikke helt klar til sesongstarten med Jerv i fjor fysisk sett, men kom seg veldig utover i sesonger, sier Lutnæs.
Han mener at mannen med landskamper for Aruba (!) kan bli en hit i Sandnes.
– Nå har han fått kjent på nivået i en sesong, og jeg er veldig spent på hva han vil få til under Bengt Sæternes.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43