Det bekrefter Aalesund på sine hjemmesider.
– Det er flere ting som har trigget meg til å velge AaFK. Jeg føler det ligger et stort potensiale i klubben og dens omgivelser. Engasjerte supportere, et engasjert næringsliv og et solid fundament i form av et flott stadion, gode spillere og gode treningsforhold. Så må vi sørge for å tette de hullene som finnes i spillertroppen, og nullstille dem som er med fra 2017-sesongen, forklarer Bohinen.
Dermed går 48-åringen fra Eliteserie-spill med Sandefjord til en OBOS-liga-tilværelse i 2018.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 KLOKKEN 16:47
– På kort sikt må klubbens ambisjon være å rykke opp igjen. Jeg vet av erfaringen at det ikke er en enkel øvelse, men det må være et helt klart mål, sier Bohinen.
På lengre sikt mener Lars Bohinen at potensialet og ambisjonen til AaFK må være å utfordre og blande seg inn blant de seks beste i Eliteserien.
– Skal vi nå gamle høyder må det jobbes målbevisst, møysommelig og tålmodig. Ingenting skjer over natten. For meg er det viktigst å få på plass en konkurransedyktig spillertropp, bygge en god prestasjonskultur og skape en tydelig spill-identitet, forklarer Lars Bohinen.
AaFK-direktør Geir Steinar Vik er strålende fornøyd med ansettelsen.
– Vi mener at dette er en god match, og gleder oss til å ta fatt på samarbeidet. AaFK får en trener som ble nominert i kåringen av årets trener i Eliteserien, og en leder som vil være en viktig skikkelse i vårt langsiktige arbeid med å gjenoppbygge AaFK til en toppklubb i norsk fotball.
Saken fortsetter under
Sandefjord skriver følgende på sine hjemmesider om Bohinens avgang:
«Lars Bohinen har vært Sandefjord Fotballs hovedtrener i fire sesonger. Nå overtar han som trener i Aalesund FK, som nettopp måtte ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen etter en dramatisk nedrykks-thriller. Lars har vært viktig for Sandefjord Fotball, både som fagmann og inspirator, men også som en tydelig og resultatbevisst trener. Han har en stor del av æren for at Sandefjord Fotball spiller Eliteseriefotball også i 2018.
Lars Bohinen har tydelig gitt uttrykk for at han utelukkende har gode opplevelser med Sandefjords spillere, trenerkolleger, ledere og publikum, og at det er enighet og forståelse bak at partene skiller lag etter fire år. Forhandlingene med trener og hans nye klubb har vært en ryddig og profesjonell prosess, og Sandefjord Fotball ønsker Lars lykke til i Aalesund Fotballklubb.»
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 KLOKKEN 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 KLOKKEN 19:43