• Kvalifisering OBOS-ligaen: Se Fredrikstad – Notodden på externalEurosport Playerhttps://no.eurosportplayer.com/scheduleNone og Eurosport Norge søndag klokken 18.00
Utenom playoff er sesongen over i OBOS-ligaen. Det ble en skikkelig dramatisk avslutning på sesongen der Fredrikstad klarte å karre til seg kvalifiseringsplassen til OBOS-ligaen i siste kamp etter trener Andrea Loberto forsvant.
Bodø/Glimt og Start tok farvel med OBOS-ligaen og sikret seg en plass i Eliteserien for neste sesong. Også Elverum og Arendal tok farvel med det nest øverste nivået, men skal spille på nivået under OBOS-ligaen neste sesong.
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15
Tromsdalen leverte en skikkelig sluttspurt og klatret opp til midten av tabellen etter at laget ikke tapte en eneste kamp i oktober eller november, mens Sandnes Ulf måtte se seg forbigått av Ranheim og Mjøndalen på tabellen og mistet dermed hjemmebanefordelen i kvalifiseringen til Eliteserien.
Jerv var laget som mistet formen totalt og var det eneste laget som tapte de fem kampene som ble spilt i perioden.
Eurosports fotballekspert, Roger Risholt, trekker frem følgende trenere og spillere i kåringen for oktober og november.
  • Kvalifisering Eliteserien: Se Mjøndalen – Ull/Kisa på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag klokken 15.00

Trenere:

1. Gaute Helstrup, Tromsdalen:
Han har tre seiere og to uavgjorte på de siste fem kampene med 12-3 i målforskjell. Det er det eneste laget som var ubeseiret i OBOS-ligaen i oktober/november og er det laget som har sluppet inn minst. Det så tøft ut for de i høst, men de reddet plassen etter en sterk og imponerende sluttspurt. De knuste blant annet Fredrikstad 5-0 i snøkampen der oppe. Det de har levert er sterkt med et lite budsjett. Helstrup har fått kollektivet til å fungere på en fantastisk måte. Ikke har de store stjerner.
2. Aasmund Bjørkan og Kjetil Knutsen, Bodø-Glimt:
Glimt har 4-0-1 på fem kampe med 21 scorede mål og seks baklengs. Plassen til Eliteserien var allerede sikret, men de kjørte løpet fullt ut på en profesjonell måte. De scoret mye mål, gjerne helt på slutten av kampene. De avsluttet på en sterk måte med kalasseiere. De har kun gått på èn smell mot Levanger og det var den taktiske bommen trenerne har gjort i Glimt.
3. Vegard Skogheim, Ull/Kisa, og Vegard Hansen, Mjøndalen:
De to lagene har vært gode høstlag i år. Skogheim har stått for fantastiske prestasjoner som 7-1 mot Jerv og har scoret 17 mål på fem kamper. Vegard Hansen har ledet Mjøndalen til ni av ti seiere og har vært det beste laget i høst. De har virkelig tettet igjen bakover, vært gjerrige og har sluppet inn fem mål i oktober/november. Det blir spennende å følge de i kvalifiseringen til Eliteserien der de møtes.
  • Kvalifisering Eliteserien: Se Ranheim – Sandnes Ulf på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag klokken 15.00
Saken fortsetter under videoen:

Spillere:

1. Nicklas Sandberg, Ull/Kisa:
Har fem mål og tre assist. Scoret et imponerende hat trick på fire minutter mot Jerv i 7-1 seieren. Sandberg er en meget kreativ, stabil og god spiller på midtbanen. I høst har han vært god. Det overrasker meg om han spiller OBOS-liga neste år.
2. Emil Jonassen, Bodø/Glimt:
Venstreback Emil Jonassen har vært meget god for Glimt de siste kampene. Der Opseth stikker av heder og ære er det Jonassen som har løpt opp og ned på venstresiden for så å ha slått innlegg inn til Fardal Opseth. Han har vært god som offensiv back i Glimt.
3. Mads Reginiussen, Ranheim:
Har fire mål og to assist noe som gjør ham til en meget målfarlig midtbanespiller. I oktober/november har han scoret viktige mål for Ranheim og var med på å sikre klubben en imponerende fjerdeplass.
4. Kristian Fardal Opseth, Bodø/Glimt:
Dette er gjengangeren på listen. Han ble toppscorer i OBOS-ligaen og nådde en milepæl på slutten. Han tok målrekorden til Nannskog. I oktober/november har han seks mål på fem kamper. Han har levert til terningkast seks.
5. Tobias Christensen, Start:
Unggutten på bare 17 år har vært Starts beste spiller i høst. Fantastiske basisferdigheter, kreativ og god i mellomrommet. Dette er en spiller de vil få mye glede av fremover på Sørlandet. Han kan ta et høyere nivå enn Eliteserien om utviklingen fortsetter. Han har vært strålende.
6. Christian Gauseth, Mjøndalen:
Gauseth får være med på listen denne gangen. Når høsten nærmer seg slutten, det er da de sterke lederne kommer. Han har vært strålende på midtbanen. Tatt ansvar og har fått laget til å fungere både defensivt og offensivt. Det er få av den typen som ham i norsk fotball.
7. Niklas Castro, Kongsvinger:
Dette er en typisk poengspiller. Fire assist og tre mål har han på kampene i oktober/november. I hele år har han levert målpoeng for laget og har hatt en fin utvikling i Kongsvinger.
8. Lars Henrik Andreassen, Tromsdalen:
Det det kollektivet har vært sterkest i Tromsdalen i høst. Likevel har Andreassen utmerket seg og levert solide prestasjoner på midtbanen til TUIL.
9. Kristoffer Ødemarksbakken, Ull/Kisa:
Ull/Kisa-spilleren har levert en solid høst som resten av laget og har plukket poeng. Tre mål og to assist. Han har vist at Lillestrøm har gjort et godt kjøp og det blir spennende å se ham i LSK-drakten nesten sesong.
10. Amahl Pellegrino, Mjøndalen:
Han er kanskje den spilleren i OBOS-ligaen med størst X-faktor. Han har gjort noen fantatiske scoringer. Blant annet curlet den i vinkelen. Nå har han levert en god og stabil sesong for Mjøndalen for en gangs skyld. Fire mål og en assist i oktober/november.
  • Kvalifisering OBOS-ligaen: Se Fredrikstad – Notodden på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag klokken 18.00
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42
Eliteserien
Reddet heldige RBK med sin første seriescoring på to år
15/08/2021 PÅ 17:52