4. divisjonslaget sjokkerte igjen – Viking videre i cupen med et nødskrik

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 24/04/2024 klokken 20:14 GMT+2

Torsvastad var bare 20 minutter unna å sende ut nok et eliteserielag i cupen, men et hattrick av Lars-Jørgen Salvesen sørget for at det slutt var Viking som gikk seirende ut.

Torvastad imponerte igjen.

Hold deg oppdatert på sport med Eurosport-appen. Last den ned i App Store og Google Play.
Torvastad - Viking 3-4 (1-2)
4. divisjonsklubben Torvastad var laget alle snakket om etter den første cuprunden.
Da slo de ut FK Haugesund etter straffesparkkonkurranse. Onsdag viste de seg fram igjen.
Denne gangen var det Viking som stod på motsatt banehalvdel, og det så tidlig ut som at cupeventyret var i ferd med å stoppe mot eliteserielaget.
Viking tok kommandoen fra start. Lars-Jørgen Salvesen scoret to ganger før kvarteret var spilt, men askeladden ga seg ikke.

Snudde kampen

På overtid av den første omgangen tente Georg Grønningen et lite håp for hjemmelaget, og etter pausen var det et hjemmelag med en helt ny energi som entret banen.
Det tok ikke mer enn to minutter før 2-2-scoringen var et faktun.
Torvastad, som hadde svært lite å komme med før reduseringen like før pause, var plutselig fulle av energi.
Hjemmelaget fikk mildt sagt en drømmestart på den andre omgangen. På sju minutter sørget Fredrik Lippestad og Roy Miljeteig for at kampen var fullstendig snudd.
Duoen scoret én gang hver, og plutselig styrte Torvastad mot en ny cupbombe med 3-2.

Tung avslutning

Torvastad fortsatte å levere selv etter de hadde tatt ledelsen, og 4. divisjonlaget fikk flere gode muligheter til å øke ledelsen.
Istedenfor slo Viking tilbake. Etter 73 minutter sørget Simen Kvia Egeskog for balanse i regnskapet.
Utligningen var den vitamininnsprøytningen som eliteserielaget trengte.
Viking presset på for utligningsmålet, og fem minutter før fulltid fikk de muligheten fra straffemerket.
Lars-Jørgen Salvesen var sikker fra elleve meter. Spissen scoret sitt tredje for dagen, og målet ble også oppgjørets siste. Dermed var det Viking som kunne juble for avansement med 4-3.

Overraskelser

Torvastad var laget som var nærmest å detonere en ordentlig cupbombe onsdag. Alle de andre eliteserielagene som var i aksjon tok seg også videre.
Men både Brann og Molde måtte slite for seieren. Selv om Brann til slutt vant komfortabelt, havnet de under etter bare fem minutter mot Askøy.
Askøy utlignet også til 2-2 etter en halvtime spilt, men i andreomgang kjørte rødtrøyene fra Bergen over hjemmelaget. Det endte til slutt med en 5-2-seier til Brann.
Molde møtte Strindheim, og der ble det jevnere. Etter at Molde oppskriftsmessig hadde tatt ledelsen mot slutten av den første omgangen, slo Strindheim tilbake umiddelbart etter hvilen.
Anders Nytoft tente virkelig håpet med 1-1-scoringen, men Aaron Samuels andre scoring for dagen etter 52 minutter gjorde at seieren gikk til Molde.
Blant OBOS-lagene ble det derimot noen overraskende utfall. Kjelsås, som imponerte stort i cupen i fjor, slo ut Kongsvinger.
Også Moss skulle gå på en ordentlig smell i cupen andre runde. De tapte for 4. divisjonslaget Råde.