Vålerenga haltet mot fjerdedivisjonslag – så viste Riisnæs målform

Kristian Hennie

Oppdatert 10/04/2024 klokken 18:51 GMT+2

Vålerenga sparket i gang onsdagens cuprunde mot fjerdedivisjonslaget Union Carl Berner. Der slet Oslo-laget med å sette ballen i nota i den første omgangen, før det smalt i andre akt.

Vålerenga-gutta jubler etter 1-0-scoringen onsdag.

Union Carl Berner – Vålerenga 0-3 (0-0)
Geir Bakkes menn har fått en solid start på sesongen i OBOS-ligaen, med fire poeng på de to første kampene. Onsdag 17.00 gjestet de det lokale Oslo-laget, Union Carl Berner, til første runde i cupen på Jordal kunstgress.
I den første omgangen kom Vålerenga til flere store sjanser, men mål ble det ikke. Sisteskansen til hjemmelaget, Erik Walcott, gjorde flere gode redninger i første akt og holdt buret rent de første 45 minuttene. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0.
– Det skal ikke være mulig. Men dette Enga-laget viser jo at de er et mye bedre fotballag, så de kommer til å få hull på byllen på et eller annet tidspunkt - mest sannsynlig, sa tidligere Brann-spiller, Jonas Grønner, i NRKs studio i pausen.
Og Grønner hadde rett i det – for i andre akt kom målene for OBOS-klubben. Nederlandske Mees Rijks, som kom til Vålerenga før denne sesongen, satte inn ledermålet for Enga etter målgivende fra Magnus Riisnæs i det 52. minutt. 16 minutter senere økte sistnevnte til 2-0 etter et balltap fra hjemmelaget på egen banehalvdel.
Ti minutter før slutt kunne Riisnæs notere seg for kveldens tredje målpoeng, da han ble spilt opp til høyre innenfor sekstenmeteren og banket inn 3-0.
Vålerenga skapte flere sjanser mot slutten av kampen, og fikk et mål annullert, men det endte til slutt med 3-0-seier for Bakkes menn onsdag kveld. Dermed er Enga klare for andre runde.