Ellevilt drama: Eliteserieklubb røk ut av cupen etter nimålsthriller

AvNTB

Publisert 01/05/2024 klokken 17:57 GMT+2

Sandnes Ulf sørget for at nok et eliteserielag er ferdigspilt i årets fotball-NM. Odd ble sendt ut med 4-5-tap på bortebane.

Odds trener Kenneth Dokken

Odd tok ledelsen i en kamp som inneholdt fem scoringer før pause. 1.-divisjonslaget Sandnes Ulf ledet da 3-2, og i annen omgang fortsatte de lyseblå å score. Etter 71 minutter la Vajebah Sakor på til 5-3 for hjemmelaget.
Målrushet fikk NRK-ekspert Alexander Schau til å reagere.
– Det er fullstendig kokos og revning av alt som er normal oppførsel i en fotballkamp. ingen kan forsvare seg, og alle kan score. Her kan du faktisk holde pusten mellom hvert mål og ikke svime av, sa Schau på statskanalens cupsending.
Og lagene var ikke ferdige der. Ti minutter før slutt reduserte Faniel Tewelde med sin andre scoring for dagen. Også Mihajlo Ivancevic nettet to ganger for Skien-klubben. For Sandnes Ulf scoret Daniel Braut, Jarmund Kvernstuen (to) og Andreas Nyhagen i tillegg til Sakor.
Odd ble det sjuende eliteserielaget til å ryke ut av cupen. Sandefjord og Haugesund røk ut i 1. runde, mens Bodø/Glimt, Rosenborg, Brann og Kristiansund tapte sine kamper onsdag.
Hødd utlignet til 1-1 ti minutter etter et flott langskudd fra Martin Håheim-Elveseter i hjemmekampen mot Molde, men Sondre Granaas og Emil Breivik sørget for seier til gjestene.
Regjerende mester Molde gikk videre med 3-1 over Hødd, mens Viking knuste Tromsdalen 4-0. Strømsgodset tok seg videre med 4-0-seier over eliteseriekollega Kristiansund.