Det ble en fest som var langt mer morsom for gjestene enn for vertene på Valle Hovin søndag. Under første omgang av kampen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 var bortelaget nærmest helt overlegne.
– Det må være tragisk å åpne ny stadion og rykke ned. Det er faktisk realistisk når du ser klasseforskjellen mellom Sarpsborg og Vålerenga i denne første omgangen og de har tøffe kamper i de kommende ukene, sier Eurosports ekspertkommentator etter å ha sett den første omgangen.
20 minutter etter at laget fra Oslo øst startet sin første Eliteseriekamp i Vålerenga kultur og idrettspark lå de under. Ole Jørgen Halvorsen sendte ballen ned i keeperhjørnet til Vålerenga etter et presist innlegg fra Joackim Jørgensen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

Seks poeng unna nedrykk

Til tross for et firskt pust i starten av andre omgang, ble vondt til verre for Vålerenga. Kerpin Dietta dyttet inn 2-0 etter et nydelig angrep av de blåkledde i det 57. minutt.
– Du hører hvor skuffet publikum er. De har ikke levert til fest. Høydepunktet i sesongen blir cupfinale og at de har åpnet stadionen. Seriespillet er en regelrett fiasko vil jeg påstå når de har satset så stort som de gjorde før sesongen og ligger der de ligger etter 20 serierunder. Det blir ikke lett å være Ronny Deila og resten av støtteapparatet hvis de får lite poeng i de neste rundene, sier Rekdal.
Artikkelen fortsetter etter videoen!

Sarpsborg 08 ødela VIF-festen

Magnus Lekven satte inn et trøstemål for Vålerenga to minutter på overtid. Men etter søndagens tap ligger enga på 12.-plass på tabellen, to poeng over kavlikplass og seks poeng ned til direkte nedrykk.
– Det er skuffende. Vi hadde gledet oss til åpning av ny stadion. Vi blir veldig giret, men vi fikk det ikke ut. Det var ikke helt vår dag i dag. Det er skuffende, sier Lekven til Eurosport etter kampen.

Deila: – Forventet mer av oss

Vålerenga-trener, Ronny Deila, var på ingen måte fornøyd med starten på Valle Hovin. Med 17.011 tilskuere på tribunen mener han de perfekte rammene for kampen var satt. Han ønskkert ikke å skylde på at laget var nervøst før de gikk ut på sitt nye kunstgress.
– Jeg er lei meg rett i dag, rett og slett. Skuffet. Veldig skuffet. Vi må også gi kreditt til Sarpsborg 08 som er et godt fotballag. Det er det ikke tvil om. De spiller med selvtillit, løpskraft og har individuelle ferdigheter som kan vinne kamper. Det er ikke tilfeldig at de er der i dag, men jeg forventet mer av oss i dag. At vi skulle skape mer trøkk på motstanderens mål. Det fikk vi ikke til. Det gjør vondt. Jeg må innrømme det, avslutter Deila.

Tøffe kamper utover høsten

– Vålerenga har overtall i spillerstallen. De har 15 stykker i støtteapparatet. De fortsetter å bygge ut, mens det sportslige blir dårligere. Da må en stille spørsmålet etter hvert. Er vi på rett vei? Hva er det vi driver med når andre får det til med mindre ressurser. Betraktelig mindre ressurser. Jeg tipper Vålerenga er den klubben som går i kjempeminus selv om du har to spillesalg, sier Rekdal. ​
Vålerenga får også tøff motstand de neste ukene i form av Rosenborg borte neste søndag, tabelltreer Brann hjemme, Stabæk borte, Haugesund hjemme og Aalesund borte. ​
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05