– Eirik sendte melding til meg da jeg var på vei bort fra Glimt og skulle til Mjøndalen. Da sa han at vi sees sikkert i kvaliken. Det fikk han jo rett i. Også fikk jeg beskjed om at det ble mannsmarkering på meg, ler Sveen på telefon til Eurosport.
De to står hverandre nemlig nær etter tiden i Sogndal. Bakke var en helt essensiell støttespiller for at 30 år gamle Sveen skulle få karrieren tilbake på rett spor igjen.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03
– Vi er gode venner. Jeg har hatt kontakt med han helt siden jeg var i Sogndal og hadde beinbruddet mitt som han hjalp meg veldig med. Det har alltid vært naturlig å snakke med han når jeg skal gjøre noe nytt i karrieren, forteller han.

Tror på fordel

Men det begynner å bli en stund siden han var i Sogndal nå. Siden den gang har Bakke endret på formasjonen og kanskje særlige det offensive spillet. Likevel klarer Sveen å sette seg inn i hodet til gamletreneren.
– Akkurat i år har vel Sogndal gått en litt annen vei formasjonsmessig og sånt, men jeg vet jo godt hva han står for som trener. Han kjenner spillerne sine fryktelig godt. Så han vet veldig godt hvordan han skal stoppe styrkene våre.
– Han vet godt hvordan han skal motivere spillerne sine. Han har sikkert en plan for meg. Selv om jeg tviler på at det er jeg som avgjør den kampen der. Vi har et veldig jevnt lag.
– Så er jo det evige spørsmålet om det ligger noe i klisjéen at man spiller bedre mot gamleklubben og kjentfolk?
– Jeg har litt erfaring med at man kjenner litt til motstanderen. Det tror jeg er en fordel. Jeg kjenner mange av spillerne der. Så scorer man jo gjerne mot gamle lagkamerater. Uten at jeg kan noe statistikk på det, så føler jeg det ligger noe der, sier 30-åringen.

Forteller om merkelig jul

Mjøndalen og Sogndal vil trolig gå ned i historiebøkene som de to norske klubbene med mest absurd julestemning i korridorene etter 2020s merkelige sesong.
– Det har vært veldig rart. Etter kampen mot AaFK var det egentlig bare rart. Vi trodde vel vi skulle bli mer happy, men så skjønte vi at halve jobben er jo egentlig bare gjort.
Det er mye i potten, for noe som egentlig kan bli ganske vondt.
– Det blir jo bare julaften vi har fri, så møtes vi igjen. Jeg sliter med å få noen julefølelse. Skulle man bruke romjula på den kvaliken her nå og så ryke, så ville det vært veldig bittert.
Denne mannen sover nok dårlig i jula:

Hansen med klar beskjed: – Gutta skal få fri på julaften, men så må vi jobbe

OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
OBOS-ligaen
Flyttet til Norge på grunn av kona – klar for Mjøndalen
16/02/2022 KLOKKEN 16:00