Eurosport.no snakker med 22-åringen over telefon mens han er i Oslo på besøk hos Aron Dønnum. De to er gode kompiser og prater sammen så og si hver dag i følge Dønnum, som forrige uke snakket med Eurosport om utenlandstipsene han får av Zeknini.
– Han er for god til å ikke få spille, gauler nærmest Dønnum inn i telefonen, der han sitter ved siden av.
Indre Bane
Mener nachspiel-skandalen var avgjørende for at Horneland fikk jobben
EN TIME SIDEN
Zekhnini ler, men vender oppmerksomheten tilbake til samtalen igjen. Det er per dags dato ikke aktuelt med noen overgang til Eliteserien, forteller den Fiorentina-eide spilleren. I stedet venter han på å komme tilbake til Italia etter sesongen der er ferdigspilt.
– Nå gikk jo leieavtalen ut med Twente 30.juni, så jeg har jo to år igjen i Italia på avtalen min der.
Det har derimot vært lite informasjon fra klubben.
– Det er vel et par kamper igjen i Italia, men jeg håper jo jeg har hørt noe fra dem før sesongen er over. Jeg har jo fortsatt kontakt med gutta der nede, og det er ingen andre som har hørt noe fra klubben heller.

– Må spille

Det har også blitt tid for Rafik Zekhnini til å reflektere litt rundt hva som blir viktig for ham framover.
– Jeg har tenkt litt i det siste, og det er bare én ting som står i hodet på meg. Jeg trenger å spille. Som 22-åring trenger jeg utvikling og spilletid. Om det er i Fiorentina, om jeg blir solgt eller lånt ut igjen, så trenger jeg uansett å spille.
– Jeg har egentlig bare sagt til Jim (Solbakken, agenten) at du må finne det som er best for meg. Han vet hva slags klubb jeg trenger. Så tar han kontakt med meg når han har noe konkret. Inntil det er jeg i feriemodus.
Nå lar han egentlig bare den profilerte agenten ta hånd om det meste, så lader 22-åringen batteriene for å igjen kunne komme seg opp på hesten.
– Når jeg har ferie så ønsker jeg egentlig bare å være med familien. Så får Jim ta den type ting i mellomtiden, så ringer han meg om det skjer noe.
– Med mindre det kommer noe konkret på at Fiorentina ønsker meg tilbake eller noe sånt, legger han til.

Mentalt sterk

I Twente ble det oppturer og nedturer om hverandre for vingen, og det var der han skjønte at han har fått testet ut mye av sin mentale utholdenhet.
– Min sterkeste side er det mentale, så jeg føler jeg har taklet alt sammen bra. Det gikk jo ganske opp og ned med Twente, og sånn var sesongen min også egentlig.
– Jeg vet at det var snakk blant fansen om at jeg burde fått mer spilletid enn jeg fikk.
Selvtilliten er det ingenting i veien med.
– Jeg vet hva potensialet mitt er og hvor langt jeg kan nå, så mitt eneste fokus er å kunne spille regelmessig.
Så du Aslak Fonn Witrys frispark?

Her avgjør Witry Stockholm-derbyet: – Fenomenalt!

Eliteserien
Slik forklarer han kollapsen: – Et kollektiv som ikke har fungert
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Haugesund henter senegalesisk midtbanespiller
3 TIMER SIDEN