For mens ryktene har svirret om bud på nærmere åtte millioner kroner på Aron Dønnum fra tyrkiske Beşiktaş, har bestekompis og tidligere Eliteserie-profil Rafik Zekhnini kommet på beøsk til Dønnum i Oslo.
Zekhnini har allerede fått smaken på internasjonal fotball i form av Fiorentina-overgangen i 2017 og to utlån til nederlandske Twente siden det.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Tro det eller ei, men det er faktisk helt tilfeldig at Rafik er her akkurat nå, ler Dønnum på telefon til Eurosport.no.
22-åringene sitter sammen under hele samtalen og er i godt humør. Men det er ikke alltid bare lek og moro. Når den tidligere Odd-helten først er hjemme i Norge, er han en god samtalepartner når det kommer til hva Vålerenga-profilen skal gjøre med framtiden sin.
– Vi snakker masse, han vet jo litt om hva det handler om i utlandet. Han gir meg litt råd og sånn. Hva som er lurt i forhold til spilletid og det å være virkelig ønsket i en klubb.
– Jeg og Rafik prater jo omtrent daglig uansett om han er her eller ikke. Det er en jeg kan prate med og få råd av hele tiden.
De to gutta sendte til og med over et bilde til Eurosport før de skulle spise middag sammen onsdag kveld:

Aron Dønnum og Rafik Zekhnini

Foto: Eurosport

– Ikke skjedd noe mer

Når det kommer til selve interessen fra utlandet, forteller Dønnum at status er den samme.
– Det er ikke noe vits å prate om ting før det skjer egentlig. Det kommer tilbud og interesse som er veldig gøy, men før ting er 100 % konkret, så er det ikke så mye å prate om.
– Ingenting spesielt mer har skjedd egentlig. Det er bedre å prates når det eventuelt skulle skje noe, sier han.
Han har på ingen måte dårlig tid.
– Jeg elsker fotball, så uansett hvor jeg spiller så er det gøy. Vålerenga er på mange måter klubben jeg har vokst opp i, så her har jeg det bra. Jeg vil gjøre meg ferdig her også.

Ingebrigtsen: – Generelt mye interesse

Eurosport.no var også i kontakt med sportslig leder i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen, som forteller om interese på flere av Vålerengas unggutter.
– Hva er status på Dønnum og interessen rundt ham?
– Det er generelt mye interesse rundt unggutta våre, men eventuelle konkrete saker får vi ta en prat om hvis det skulle skje noe, sier han.
Dette mente Kjetil Rekdal om budet:

Rekdal om Dønnum-budet: – Vanskelig for alle involverte

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53