Populære sporter
All sport
Vis alt

Skjebnekamp for Ingebrigtsen: Dette er Branns dilemma

Joacim Jonsson

Oppdatert 24/06/2021 klokken 09:29 GMT+2

Brann ligger helt sist i Eliteserien etter en grusom start. Discoverys Eliteserie-ekspert Joacim Jonsson tror torsdagens møte mot Haugesund blir ekstremt viktig.

Joacim Jonsson og Kåre Ingebrigtsen

Foto: NTB

Brann har fire poeng etter ni kamper, noe som naturligvis er langt mindre enn forventet. Ved tap mot FK Haugesund er det nærmest bare teorien som kan redde rødtrøyene fra et nedrykk.
Klubben vil da trenge minimum 27 poeng på de siste 20 kampene. Etter da ha tatt fire på de første ti skjønner jeg ikke hvordan de skal klare å grave frem de poengene som kreves. Styreleder Birger Grevstad og klubbdirektør Vibeke Johannessen har begge uttalt at Ingebrigtsen har tillit, uten at de for den saks skyld har klart å gjøre meg veldig overbevist på at det er tilfellet.
Ved tap på torsdag mot FK Haugesund står klubben ovenfor et dilemma. Da mener jeg at Brann enten må gå ut og gi Kåre full støtte over tid, eller så må de løse han fra sine oppgaver. For dagens situasjon er ikke noe annet enn seigpining for hovedtreneren. Nå må Kåre Ingebrigtsen stå skolerett foran media etter hver runde og svare på om han er rett mann for jobben videre. Det gagner ingen, verken klubb eller trener. Selv om man vet risikoen med denne jobben og at mediepresset er noe man må stå i, kan klubben i dette tilfellet gjøre sitt for å legge forholdene best mulig til rette.

Tidkrevende prosjekt

Det klubben må ta med i vurderingen når Kåres fremtid skal avgjøres er at han har fått et mandat til å utvikle Branns angrepsspill. Laget skal spille en mer offensiv fotball, samtidig som det skal forynges og bestå av flere bergensere. Et prosjekt som tar tid, men de har nok møtt på mer motgang enn klubben forventet.
Klubben må ta høyde for at det kan bli spill i OBOS-ligaen kommende sesong. Jeg tror ikke at man skal belage seg på at resultatene bare snur. Til tross for at Brann har vært spillemessig OK de siste kampene har det ikke blitt mange poeng.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Ingebrigtsen: – Begynner å haste med å få ting på stell

Velger man å stå med prosjekt Ingebrigtsen sier man samtidig at han er mannen som i verste fall skal føre opp laget fra OBOS-ligaen kommende sesong. Har man ikke full tillit til dette prosjektet må man løse han fra dagens oppgaver og prøve å redde stumpene denne sesongen med et kortsiktig prosjekt, for å siden starte på nytt. Valget er nødvendigvis ikke enkelt. Det eneste som er klart er at det må tas et standpunkt, og det må gjøres allerede denne uken hvis Brann må reise slukøret hjem fra Haugesund.
Skal Brann stå ved en langsiktig strategi eller skal man sette en strek over den nye satsingen og gi den danske sportssjefen Jimmi Nagel Jacobsen «cart blanche» til å bygge opp et helt nytt team rundt den sportslige satsingen?
Det er aldri enkelt å vite hva Brann finner på.
Sett denne?
picture

Sjekk Ull/Kisa-spillerens Joacim Jonsson-parodi

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame