– Etter forholdene har jeg det bra. Men formen er litt variabel. Det henger sammen med dagsformen. Jeg tar jo noen medisiner, og det har en tendens til å føre til at man er litt slapp enkelte dager. Men det må man trene seg opp til og det føler jeg at jeg har klart godt, sier Nils Arne Eggen til Discovery i forbindelse med sin 80-årsdag.
– Det er føttene som er amputert, ikke hodet, fortsetter Eggen.
VM
Publikum med tydelig beskjed til FIFA-presidenten
8 TIMER SIDEN
– Hodet har vel alltid vært like skarpt?
– Akkurat det er det nok delte meninger om, ler ordmitraljøsen fra Orkdal, som også har snakketøyet godt i behold.
Akkurat det faktum at han fyller 80 år, det er han ikke så veldig opptatt av.
– Nei det har jeg ikke tenkt så mye på, egentlig, sier trenerlegenden.
Les også: Peker på forskjeller mellom Eggens og Knutsens 4-3-3

«Åpent hus»

Men bursdagen skal likevel markeres, med «åpent hus» hjemme i Orkdal.
– Nå er dagen her og da skal vi samles en del av de nærmeste. Jeg bor i Orkdal og har hatt tilhørighet her i 80 år. De som ønsker kan komme innom og si gratulerer hvis de vil det. Ellers arrangerer RBK en sammenkomst på Lerkendal foran kampen mot Mjøndalen, sier Eggen, som setter pris på oppmerksomheten fra klubben han har viet livet til.
– Jada. Du vet at selv om ikke alle sier det, så setter alle mennesker pris på å bli satt pris på, sier Eggen, som har en kort ønskeliste også i år:
– Når det gjelder burdagsgave så har jeg alltid ett ønske: Punkt én, det er at Rosenborg vinner, sier jubilanten.
Klubben har gitt ham utallige gode minner gjennom årene. På spørsmål om hvilke som er de aller beste, svarer trenerlegenden følgende:
– Det er så mange.. Vi slo Milan, vi kvalifiserte oss til Champions League første gang mot Besiktas, vi slo Dortmund 3-0 borte og vant gruppa. Så hadde vi dyktighet i oss til å bli seriemestere 13 år på rad, var det vel. Så det er veldig mange gode minner. Men det er kanskje ikke seirene man minnes best, det er de gode øyeblikkene vi har hatt på Lerkendal på treningsfeltet før, under og etter trening og kamp.
Sett denne?

Rekdal om nivået i Norge, mentalitet og Drillo: – Vi lo jo av Egil, men ...

Og om han angrer på noe? Niks.
– Nei. Man kan ikke tenke sånn. Man får ikke gjort noe med det. Man må heller se framover til neste kamp, og se hva man vil gjøre annerledes, sier Eggen, som selvsagt fortsatt følger Rosenborg tett og har kontroll på det som skjer i fotballverden.
– Jeg følger med. Jeg synes Rosenborg er på veldig god vei akkurat nå. Så gjelder det å fortsette. Vi har mange unge, gode spillere på gang. Og ikke minst har de hurtighet, så det ser veldig bra ut. Jeg har ikke gitt opp seriegull i år heller, jeg, sier norsk fotballs mest meritterte trener.

Politisk engasjert

Men det er ikke bare fotball som opptar Nils Arne Eggen. RBK-legenden er også en samfunnsengasjert mann, og kommer ikke utenom litt prat om det kommende regjeringsskiftet.
– Det er jo ikke bare fotball her i livet. Det er godt å se at ting går i riktig retning. Jeg må si jeg er fornøyd med valget. Jeg ser fram til en ny regjering, og at vi har et samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Senterpartiet representerer bygda i Norge. Jeg bor på bygda, og der skal det bo folk bestandig. Ikke bare i Oslo, sier 80-åringen, og legger raskt til:
– Dere sitter i Oslo og snakker med meg på telefonen.. Det er dumt, vet du. Dere skulle vært her i Orkdalen, så skulle dere fått bløtkake også.
– Vi kan ta det når du feirer 85?
– Ja, eller 90.
Sett denne?

Dette er Eliteseriens beste spiller mener eksperten

VM
USA snøt Iran for historisk VM-avansement
9 TIMER SIDEN
VM
Supporter bortvist etter regnbue-markering
11 TIMER SIDEN