– Det å score 12 mål er jo en enorm prestasjon. 9 mål på Haaland er sensasjonelt og magisk.
– Til tross for motstanden skal man ikke ta noe vekk fra verken han eller resten av det norske laget, sier Eurosport-eksperten.
FIFA U-20 World Cup
Bekreftet: U20-guttas kalasseier etterforskes for kampfiksing
31/05/2019 KLOKKEN 07:29
Likevel sier den meritterte treneren at han føler han må legge en slags demper på det hele:
– Men det skal ikke gå an. Det er rart å ikke tette igjen bakover når du blir herja med. Det er spesielt når det står 5-0 til pause og man ikke gjør grep for å begrense skadene, men heller blir liggende høyt og være tynne bakover, slik Honduras gjør.
Slik gikk det til: Norge vant 12-0 (!) mot Honduras

Avviser kampfiksing

Tross slakten av Honduras sin kampplan og de taktiske grepene (eventuelt mangelen på dem), synes Rekdal det blir for tynt å snakke om kampfiksing.
– For å komme med en påstand om det, må du ha bevis. Å påstå at Honduras gjorde det, krever at du har bra belegg.
– Det er dristig å komme med det nå.
Den tidligere IK Start-treneren satt igjen med en todelt følelse etter å ha sett kampen.
– 12-0 er jo breddefotballen verdig, ikke et U20-VM. Det er vanskelig for trenerne å egentlig få noe ut av denne kampen, for man må jo spørre seg: hva var det egentlig vi møtte her?
Men det er ingen tvil om at Norge har blitt satt på kartet etter dette, ler han.

Roser den norske gjennomføringen

Selv om Kjetil Rekdal slet med å skaffe seg et bilde av hva slags motstand Norge egentlig fikk, er han samtidig opptatt av å rose måten det unge landslaget gjennomførte på.
– Norge skal roses for resultatet. Og man kan ikke ta noe vekk fra dem. Det å holde det gående i 90 minutter med høyt press, det er utrolig bra. De var på hugget fra starten og fikk den tidlige scoringen.
Nå avhenger altså norsk avansement av at andre resultater går Norges vei. Da er det ikke stort mer de norske gutta i Polen får gjort før de siste gruppespillskampene er ferdigspilt fredag kveld.
– Norge gjorde jobben og vel så det, og resultatet er en fin fjær i hatten for både Haaland og Norge. Om vi skulle ryke ut har vi avslutta på en solid måte, sier Rekdal.
Sett denne?
FIFA U-20 World Cup
Reagerer på kampfiksing-spekulasjoner: – Det er respektløst
30/05/2019 KLOKKEN 19:55
FIFA U-20 World Cup
Roses etter scoringsrekord i VM: – Det er helt villt
30/05/2019 KLOKKEN 17:54