Eurosport

Selvkritisk «Paco» etter VM-exiten: – Jeg har hovedansvaret

Selvkritisk «Paco» etter VM-exiten: – Jeg har hovedansvaret

31/05/2019 19:37Oppdatert 08/06/2019 12:48

Norge var avhengig av at Saudi Arabia skulle få med seg minst ett poeng mot Panama for at det skulle være noe håp om avansement. Men Diego Valantas scoring 12 minutter før full tid knuste håpet.

LUBLIN/OSLO (Eurosport.no):

To tap og én seier var ikke nok for Norges U20-lag, som til tross for12-0-seieren i går, må reise hjem før sluttspillet drar seg skikkelig til.

Norge lå som den fjerde beste treeren før dagens kamper, og var avhengig av at ingen kom forbi dem på treertabellen. Panama hadde ett poeng før seieren mot Saudi Arabia og klatret dermed forbi Norge da de vant 2-1 fredag kveld.

Tar på seg ansvaret

Det betyr at VM er over for Pål Arne «Paco» Johansens Norge. Treneren tar selv ansvaret for at det ikke ble avansement.

– Jeg har hovedansvaret for at vi ikke har prestert godt nok til å gå videre. Da handler det i tiden fremover om å se hva vi og jeg kunne gjort bedre, sier han til pressen utenfor hotellet i Lublin.

Paco forteller også om en skuffet spillergruppe. På spørsmål fra Eurosport om hvordan stemningen var, svarte han følgende:

– Det er tungt. Men jeg tror også at de fleste visste at her kunne begge utfallene skje. Etter at vi tapte mot New Zealand så visste vi at tre poeng og god målforskjell pleier å holde, men det er langt fra sikkert og nå ser man at man kanskje må ha fire poeng for å gå videre som man har snakket om hele tiden. sier han og fortsetter:

– De er skuffet nå i øyeblikket, samtidig så tror jeg de også sitter igjen med at den siste kampen vi hadde sammen var utrolig flott og det var i vår ånd. Det var angrepsfotball, det var mye mål og det var gode verdier i etterkant sammen med spillerne fra Honduras. Så det var et verdig punktum, selv om vi gjerne skulle gått videre.

Se hva Erling Braut Haaland sa etter å ha scoret ni mål (!) mot Honduras:

Video - Haaland om gratulasjonene: – Jeg er litt vant til det fra Brann-kampen

01:51

– Produktet vi har levert har ikke vært godt nok

Norge har skuffet i dette mesterskapet, etter å blant annet ha slått ut store nasjoner i kvaliken til mesterskapet.

De unge landslagsspillerne startet mesterskapet med å tape 3-1 mot gruppefavoritt Uruguay, før de gikk på et litt surere 2-0-tap mot New Zealand.

Resultatene er ikke slik «Paco» hadde ønsket, og han forteller at det er ting han kunne gjort annerledes.

– Produktet vi har levert har ikke vært godt nok. Det går på forberedelser og gjennomføring. Det er en rekke ting vi skal se på, men detaljene skal vi ta når vi ikke er så emosjonelle som nå, sier han til pressen.

Dermed var det flere resultater som måtte klaffe for å få norsk avansement. Om Saudi Arabia hadde tatt poeng mot Panama, så måtte enten Sør-Korea eller Portugal tape en av sine kamper senere i kveld i tillegg.

Mesterskapet ble avsluttet med en 12-0-seier for nimålsscorer, Erling Braut Haaland og resten av laget. Det gjorde at de hadde et reelt håp, samtidig som at det ble bekreftet at kampen skulle etterforskes for kampfiksing.

Hva de norske guttene mente om kampfiksingsanklagene kan du se her:

Video - Frykter ikke kampfiksing: – Handler om at vi gjorde en god taktisk jobb

02:50
0
0