LUBLIN (Eurosport.no):
Etter at Norge slo Honduras 12-0 i den siste gruppspillskampen i U20-VM, var det flere som reagerte på hvor dårlig Honduras var.
Deriblant TV 2s ekspert Jesper Mathisen.
FIFA U-20 World Cup
Bekreftet: U20-guttas kalasseier etterforskes for kampfiksing
31/05/2019 KLOKKEN 07:29
Dette fikk Kristian Thorstvedt til å reagere og var ikke enig i påstandene. På spørsmål om han syntes det var mistenkelig å vinne 12-0, svarte han:
– Nei, det synes jeg er respektløst av alle som sier det. Finn en scoring der de ikke gir alt, så skal jeg kanskje tro det, men det virket ikke slik da vi spilte utpå der. Jeg nekter å tro det, sa Kristian Thorstvedt til Eurosport etter kampen.
Erling Braut Haaland som stod for ni av de 12 målene, fikk også spørsmålet om kampfiksing etter kampen.
– Nei, det tror ikke jeg. Jeg blir nesten litt irritert når jeg hører sånn, siden vi er profesjonelle. Det er bare usaklig å si egentlig.
– Men hva tenker du om at de var så dårlig da?
– De har vel tapt to kamper slik som oss, men vi reiste oss og det er forskjellen på å vinne og tape i fotball. Enkelt og greit. Det handler om å tenke neste og det har ikke de gjort og det gjorde vi. Da blir det sånn, svarte Haaland på spørsmål fra Eurosport.
Også Eurosports ekspert Kjetil Rekdal, reagerer på påstandene og avviser kampfiksing.
– For å komme med en påstand om det, må du ha bevis. Å påstå at Honduras gjorde det, krever at du har bra belegg, sa han, før han la til:
– Det eneste jeg reagerte på, var at Honduras ikke pakket sammen laget og begrenset skaden da de lå under 5-0 til pause. I stedet lå de med spillere høyt og ble tynne bakover.
Etter seieren over Honduras står Norge med tre poeng og har en målforskjell på 13-5. Om Norge går videre, avgjøres fredag da de andre kampene i gruppespillet spilles.
Sett denne?
FIFA U-20 World Cup
Rekdal om Haaland: – Sensasjonelt og magisk
30/05/2019 KLOKKEN 19:33
FIFA U-20 World Cup
Roses etter scoringsrekord i VM: – Det er helt villt
30/05/2019 KLOKKEN 17:54