Scanpix

Reagerer på kampfiksing-spekulasjoner: – Det er respektløst

Reagerer på kampfiksing-spekulasjoner: – Det er respektløst

30/05/2019 21:54Oppdatert 31/05/2019 00:10

Flere av U20-landslagets spillere reagerte på at noen trodde det var kampfiksing etter at Norge vant 12-0 over Honduras.

LUBLIN (Eurosport.no):

Deriblant TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

Dette fikk Kristian Thorstvedt til å reagere og var ikke enig i påstandene. På spørsmål om han syntes det var mistenkelig å vinne 12-0, svarte han:

– Nei, det synes jeg er respektløst av alle som sier det. Finn en scoring der de ikke gir alt, så skal jeg kanskje tro det, men det virket ikke slik da vi spilte utpå der. Jeg nekter å tro det, sa Kristian Thorstvedt til Eurosport etter kampen.

Erling Braut Haaland som stod for ni av de 12 målene, fikk også spørsmålet om kampfiksing etter kampen.

– Nei, det tror ikke jeg. Jeg blir nesten litt irritert når jeg hører sånn, siden vi er profesjonelle. Det er bare usaklig å si egentlig.

– Men hva tenker du om at de var så dårlig da?

– De har vel tapt to kamper slik som oss, men vi reiste oss og det er forskjellen på å vinne og tape i fotball. Enkelt og greit. Det handler om å tenke neste og det har ikke de gjort og det gjorde vi. Da blir det sånn, svarte Haaland på spørsmål fra Eurosport.

– For å komme med en påstand om det, må du ha bevis. Å påstå at Honduras gjorde det, krever at du har bra belegg, sa han, før han la til:

– Det eneste jeg reagerte på, var at Honduras ikke pakket sammen laget og begrenset skaden da de lå under 5-0 til pause. I stedet lå de med spillere høyt og ble tynne bakover.

Etter seieren over Honduras står Norge med tre poeng og har en målforskjell på 13-5. Om Norge går videre, avgjøres fredag da de andre kampene i gruppespillet spilles.

Sett denne?

Video - Ønsker nye utfordringer: – Klar for å ta et nytt steg

02:00
0
0