Presidenten i Det honduranske fotballforbundet (Fefanuth), Jorge Salomón, bekrefter dette overfor avisen Diario Deportivo Diez.
TV 2-ekspert Jesper Mathisen var blant de som spekulerte i at det luktet kampfiksing underveis i torsdagens 12-0-seier.
– Nei, det synes jeg er respektløst av alle som sier det. Finn en scoring der de ikke gir alt, så skal jeg kanskje tro det, men det virket ikke slik da vi spilte utpå der. Jeg nekter å tro det, sa Kristian Thorstvedt til Eurosport etter kampen.
FIFA U-20 World Cup
Reagerer på kampfiksing-spekulasjoner: – Det er respektløst
30/05/2019 PÅ 19:55
Erling Braut Haaland som stod for ni av de 12 målene, fikk også spørsmålet om kampfiksing etter kampen.
– Nei, det tror ikke jeg. Jeg blir nesten litt irritert når jeg hører sånn, siden vi er profesjonelle. Det er bare usaklig å si egentlig, sa han til Eurosport.
– Men hva tenker du om at de var så dårlige?
– De har vel tapt to kamper slik som oss, men vi reiste oss og det er forskjellen på å vinne og tape i fotball. Enkelt og greit. Det handler om å tenke neste og det har ikke de gjort og det gjorde vi. Da blir det sånn.
Også Eurosports ekspert Kjetil Rekdal, reagerer på påstandene og avviser kampfiksing.
– For å komme med en påstand om det, må du ha bevis. Å påstå at Honduras gjorde det, krever at du har bra belegg, sa han, før han la til:
– Det eneste jeg reagerte på, var at Honduras ikke pakket sammen laget og begrenset skaden da de lå under 5-0 til pause. I stedet lå de med spillere høyt og ble tynne bakover.
Det er fortsatt uklart om Norge går videre i mesterskapet som en av fire gruppetreere. Det avgjøres etter fredagens kamper.
FIFA U-20 World Cup
Rekdal om Haaland: – Sensasjonelt og magisk
30/05/2019 PÅ 19:33
FIFA U-20 World Cup
Roses etter scoringsrekord i VM: – Det er helt villt
30/05/2019 PÅ 17:54