Łódź, Polen (Eurosport.no):
Etter et nytt tap i VM står Norge med null poeng etter to kamper. New Zealand ble for sterke og tok med seg tre poeng mandag kveld.
Det var en tydelig skuffet gjeng som gikk av banen etter tapet.
FIFA U-20 World Cup
Selvkritisk «Paco» etter VM-exiten: – Jeg har hovedansvaret
31/05/2019 PÅ 17:53
– Jeg har det veldig kjipt nå. Vi er skuffet alle mann såklart. Vi hadde sett for oss at vi skulle ta tre poeng og det var det vi håpet på i dag. Så når vi ikke vinner, så er vi selvfølgelig skuffet, sa Tobias Christensen til Eurosport etter kampen.
En som tok tapet ekstra tungt var John Kitolano, som var uheldig da han ble truffet av ballen før den gikk i eget nett. Etter kampen ble han liggende lenge på banen og slet med å holde tårene tilbake. Han ønsket ikke å snakke med pressen etter kampen, men landslagskaptein Leo Østigård kom med gode ord til lagkameraten.
– Det er like mye min feil. Jeg vil ikke si at det er hans feil. Jeg headet ned til en motspiller på det første målet og det ble mål etter det. Det er slike ting jeg sier at jeg ikke skal gjøre og det er for dårlig. Det blir mål ut av det etter hvert. Selv om det er et sinnsykt skudd, så er det for svakt av meg også, sier Leo Østigård og legger til:
– Han skal ikke ta på seg noe av skylden for dette her, det er heller jeg som er kaptein som tar denne her. Uten tvil.
Også landslagssjef Pål Arne Johansen kom med støtte til Kitolano og resten av de tydelig skuffede ungguttene.
– Jeg tar vare på ham, vi har folk i støtteapparatet og ikke minst spillerne også. Så han er i gode hender. Vi må være gode med hverandre nå, for dette var et tøft slag i trynet på alle spillerne. Og da handler det om å ta vare på dem, inkludert John. Sånt kan skje, jeg synes han gjorde en god kamp og hadde god kontroll på siden sin hele veien og det er jeg ganske fornøyd med, sa Paco etter kampen.
Nå må Norge vinne siste gruppespillskamp mot Honduras for å ha en sjanse til å gå videre.
– Vi er helt avhengig av å vinne og gjerne med noen mål også. Det er det halmstrået vi har å gripe etter nå. Nå vil det være en veldig god prestasjon hvis vi greier å gå videre. Så er vi avhengig av å få hjelp fra totalen i VM. Hvis vi vinner og blir nummer tre i gruppen, da må vi få bedre målforskjell og evtentuelt flere poeng enn to andre treere, sa treneren om mulighetene videre.
– Vi må prøve å nullstille oss og ha fokus på de rette tingene inn mot neste kamp. Det er fremdeles ikke umulig å gå videre og vi skal gjøre alt vi kan for å slå Honduras, sa Tobias Christensen.
Uruguay og New Zealand står med seks poeng, mens Norge og Honduras står med null poeng. Neste kamp er mot Honduras torsdag.
Sett denne?
FIFA U-20 World Cup
Bekreftet: U20-guttas kalasseier etterforskes for kampfiksing
31/05/2019 PÅ 07:29
FIFA U-20 World Cup
Reagerer på kampfiksing-spekulasjoner: – Det er respektløst
30/05/2019 PÅ 19:55