Oppdatert 27/05/2019 klokken 23:30 GMT+2

Etter tap mot New Zealand i gruppespillet i U20-VM skal det mye til for at Norge tar seg til 8-delsfinalene.

Erling Braut Haaland

Norge - New Zealand 0-2
Norges U20-landslag har tapt begge sine innledende kamper i VM i Polen, etter at New Zealand ble for sterke og vant 2-0 mandag.
Det betyr at Norge er nødt til å slå Honduras i den siste gruppespilskampen, og at de samtidig må ha hjelp og treffe med resultater i andre kamper. Fire av seks gruppetreere går til 8-delsfinale. I Norges gruppe står både Uruguay og New Zealand med seks poeng, Norge med null, med en kamp igjen å spille.
Norge tapte etter et langskudd fra Gianni Stensness, og etter at John Kitolano var uheldig da han ble truffet av ballen før den gikk i eget nett. Etter kampen var han utrøstelig, og slet med å holde tårene tilbake etter det skuffende tapet. Han ønsket ikke å snakke med pressen etter kampen.
Også kaptein Leo Østigård slet med å holde tårene tilbake etter kampen.
– Som alle skjønner, så er det tungt. Det er tungt for meg og for resten av gutta. Vi er i VM og prøver vårt beste og det går rett og slett litt imot oss. Ting sitter ikke helt slik det pleier å gjøre, sa han til Eurosport etter kampen.

Gir laget små sjanser

Østigård var brutalt ærlig på spørsmål om lagets sjanser for å komme videre fra gruppespillet.
– En kamp igjen og det kan være en liten mulighet, men selvfølgelig så hadde vi trengt poeng fra denne kampen her, sa han.
Landslagssjef Pål Arne Johansen mener hans kanskje viktigste oppgave frem til Honduras-kampen torsdag er å hjelpe unggutta hente seg inn etter det skuffende tapet. Slik beskrev han stemningen i garderoben etter kamp.
– Skuffet, naturlig nok. Guttene har ventet på dette lenge og jobbet hardt i dag. Vi fikk igjen smake på et magi-mål imot, som kom litt sånn ut av ingenting. Og når den kom såpass sent, så ble det litt verre for oss. Jeg synes vi gjorde et bra forsøk på å få utligningen, men det ble dessverre tap på en dag hvor jeg igjen mener vi hadde fortjent poeng, sa Paco til Eurosport etter kampen.
Han mener det likevel ikke kommer til å bli vanskelig å mobilisere inn mot den neste kampen, selv om han er klar over at sjansene ble mindre.
– Vi er helt avhengig av å vinne og gjerne med noen mål også. Det er det halmstrået vi har å gripe etter nå. Nå vil det være en veldig god prestasjon hvis vi greier å gå videre. Så er vi avhengig av å få hjelp fra totalen i VM. Hvis vi vinner og blir nummer tre i gruppen, da må vi få bedre målforskjell og evtentuelt flere poeng enn to andre treere, sier han.

Vanskelig åpning

Kampen åpnet jevnt, og det tok tid før de helt store målsjansene ble til. Norge slet innledningsvis med å få sitt eget spill til å flyte skikkelig, mens heller ikke New Zealand utgjorde noen stor trussel.
New Zealands største profil, Sarpreet Singh, viste glimtvis sitt ferdighetsregister. 24 minutter inn i kampen testet han skuddfoten og tvingte frem et hjørnespark. Det gjorde også venstreback Libertado Cacace da han satte Julian Faye Lund i Norge-målet på en skikkelig prøve, men Mjøndalen-keeperen reddet i full strekk.
Rett før pause kom Norge seg til en enorm sjanse med Erling Braut Haaland. Red Bull Salzburg-spissen så ut til å være gjennom alene med New Zealands keeper, men valgte likevel spille ballen videre i retning Eman Markovic, men pasningen nådde aldri fram.
Etter 51 minutter hang ikke Norge med på et kjapt frisparktrekk fra motstanderen. Faye Lund skjønte imidlertid faren og var raskt ute og hindret baklengsmål på en flott måte.

Kanonscoring

Norge tok stadig mer over etter hvert utover i den andre omgangen, men slet med å komme seg til store sjanser. Istedenfor var det New Zealand det skulle lykkes for.
Med snaut 20 minutter igjen av kampen fikk midtbanespiller Gianni Stensness drømmetreff fra over 20 meter og klinket ballen i krysset bak den norske keeperen.
Ledelsen ble doblet med seks minutter igjen av kampen. Denne gangen var det backen Cacace som stormet fremover i banen og la ballen til Elijah Just. Han dunket ballen knallhardt inn i feltet og traff Norge-backen John Kitolano. Den tidligere Odd-spilleren var uheldig og sendte ballen i eget mål til 2-0 for New Zealand.
Norge klarte aldri sette inn en desperat sluttspurt, og maktet aldri score. Dermed henger det norske avansementet i en syltynn tråd før siste runde mot Honduras torsdag.