Storklubber på plass for å finsikte juvelene – Norge vant femmålsthriller

Oppdatert 17/11/2023 klokken 22:33 GMT+1

«Sjokkert» matchvinner: – Tok noen sekunder før jeg skjønte det

• Hold deg oppdatert på sport med Eurosport-appen. Last den ned i App Store og Google Play.
MARIENLYST STADION (Discovery):
Norge U21 - Irland U21 3-2
Norge slo dermed tilbake etter 0-2-tapet for Italia sist landslagssamling.
– Tre enormt viktige poeng. Så er ikke dette vår beste kamp, men i dag viser vi en sterk mentalitet. Vi møter et sterkt irsk lag med masse fysikk, men vi kriger på og stepper opp, er dommen fra U21-sjef Jan Peder Jalland til Discovery etter kampslutt.
– I dag er det kameratskapet og samholdet som gjør at vi klarer å snu denne kampen. Dette er gutter som elsker å spille for Norge. En veldig fin spillertropp som det er veldig gøy å jobbe med, fortsetter han.
Det norske laget åpnet kvalifiseringen med to 7-0-seire, etterfulgt av en privatlandskamp mot Østerrike (2-1-seier), før altså Italie ble noen størrelser for store i Bolzano.

Storklubber på plass

Mot Irland fredag kveld kom kvalikens tredje trepoenger, etter at det norske laget dro i land seieren mot de grønnhvite gjestene.
Allerede før det var spilt 20 minutter lå Norges første ball i nettet bak den irske burvokteren Joshua Keeley. Et strålende innlegg fra Kristian Arnstad lander på hodet til HamKam-stopper Halvor Opsahl, som på elegant vis fikk lempet ballen over sisteskansen og i nettet - til full jubel blant de drøyt 500 tilskuerne i Drammen.
Discovery kjenner også til at en rekke speidere fra flere internasjonale storklubber var på plass på Marienlyst for å følge med på Opsahl, Arnstad og resten av talentene på U21-landslaget.

Nordås matchvinner

Like før pause rotet derimot Celtic-spiller Odin Thiago Holm ordentlig til for seg selv og mistet ballen like utenfor sekstenmeteren. Aidamo Emakhu, som til daglig spiller i Championship-klubben Millwall, takket for maten og utkliket for gjestene.
Vondt ble til verre for Jalland og co. like etter pause, for åtte minutter etter hvilen sendte Sinclair Armstrong bortelaget i ledelsen etter slet forsvarsspill i de bakre rekkene til Norge. Denne gangen var det målscorer Halvor Opsahl som var litt vel forsiktig med de irske angrepsspillerne.
Men et drøyt kvarter senere var det Norges angrepsspillere sin tur til å vise seg fram i den irske sekstenmeteren. Rettere sagt midtstopper Leo Hjelde som, på vei inn for å stange, ble revet ned av Kian Leavy. Dommeren pekte resolutt på straffemerket.
Kristian Arnstad var sikker i sin sak og la på til 2-2.
Norge fortsatte å presse på, og kun noen minutter senere var hjemmelaget på farten igjen. Innbytter Lasse Nordås ble spilt gjennom, før han brøytet seg gjennom alt og alle og dundret Norges tredje mål i kassa.
Se intervju med Nordås øverst i saken.
3-2 ble også sluttresultatet, noe som sender Jallands gutter forbi Irland og på en andreplass i gruppa.

Schjelderup ute

I forkant av kveldens kamp fikk Discovery bekreftet av landslagssjef Jan Peder Jalland at Molde-spiller Mathias Løvik var nødt til å reise hjem grunnet en skade. Han ble erstattet av Sandefjord-stopper Vetle Walle Egeli.
Løvik var derimot ikke den eneste som uteble fredag. Flere sperret opp øynene da Norges lagoppstilling ble presentert uten Andreas Schjelderup i troppen.
Til rettighetshaver TV 2 før kampen bekreftet Jan Peder Jalland at Nordsjælland-spilleren også er skadet og har reist hjem.