Populære sporter
All sport
Vis alt

Danskene hardt ut mot miniputt-nasjonen: – Utrolig respektløst

Joakim Opphus

Oppdatert 18/10/2023 klokken 08:36 GMT+2

Kasper Hjulmand og Simon Kjær rettet sylskarp kritikk mot San Marino-spillernes behandling av Rasmus Højlund etter 2-1-seieren i EM-kvalifiseringen tirsdag.

Danmarks Rasmus Højlund og San Marinos Dante Rossi.

Foto: Getty Images

Kjær var ikke nådig i dommen over oppførselen til motstanderen underveis i oppgjøret. Landslagskapteinen reagerte særlig på behandlingen av Manchester United-spiss Højlund. En takling i ryggen mot slutten av kampen fikk Kjær til å reagere.
– Jeg kan ha respekt for en del av det, men det blir et problem når Rasmus risikerer å brekke ryggen. Jeg kan sette meg inn i dedikasjonen deres, men jeg kan ikke stå inne for det som skjedde med Rasmus, sa han til Ritzau.
AC Milan-spilleren forteller videre at han overhørte motstanderens spillere snakke om å bevisst skade angriperen.
– Det var ikke pene ting de sa. De prøvde bevisst å skade ham. Det som ble sagt synes jeg likevel skal bli værende på banen. Jeg har ikke lyst til å henge noen ut, men det var ikke positivt, fortsatte Kjær.

Klorte og slo

Højlund selv fortalte at spillere klorte og slo ham.
– Jeg forstår italiensk, og flere av dem løp rundt og sa stygge ting til meg, for ikke å snakke om å dytte, slå og ta ekstra hardt i meg, sa Højlund til danske B.T.
– Jeg synes det er utrolig respektløst at de slår og klorer. Spesielt fyren som står der borte (Alessandro Tosi, red. anm.) begynner å klype meg og ta ekstra hardt i meg, og jeg kan ikke si så mye mer enn at det er 100 prosent dem som begynner, og så går spillet bare videre.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Forklarer hva som gikk galt: – Da blir det tøft, dessverre

– Helt sprøtt

Landslagstrener Hjulmand var av samme oppfatning som Kjær og Højlund.
– De var skikkelig tøffe med Rasmus fra starten av. Noen av spillerne mine som kan italiensk forteller at de gjorde alt for å skade ham. Jeg ba fjerdedommeren om å holde blikket på Rasmus i fem minutter for å se hvor mange ganger han ble tatt uten at ballen var i nærheten, sa Danmark-sjefen.
Manchester United-angriperen nektet å takke San Marino-spillerne for kampen.
– Det kan jeg forstå. Det han ble utsatt for var helt sprøtt. Han fikk mye juling, avsluttet Hjulmand.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame