ULLEVAAL (Eurosport.no):
– Fokus! Vi blir litt stresset og tenker litt over hva som skjedde mot Sverige. Det var jo ca samme tidspunkt, samme målforskjell, vi leder 2-0 og så slipper vi inn det målet. Det er jo deja vu, holdt jeg på å si. Men det er for dårlig, vi er ikke kyniske nok, sier Joshua King til Eurosport.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
For mot Romania fredag var Norge klart best i første omgang, uten å greie å putte ballen i mål. Det greide de imidlertid da Martin Ødegaard skjøt og ballen gikk i en forsvarer, og Tarik Elyounoussi kunne sprinte frem og sette ballen i nettet minutter etter hvilen.
Senere i omgangen puttet Ødegaard selv sitt første landslagsmål, etter et forarbeid av nettopp King. Spissen slo først en tunnel like over midtstreken, avanserte og spilte perfekt fri 20-åringen, som var iskald alene med keeper.

Savner kynisme

2-0 i kampen som mest sannsynlig måtte vinnes. Men så falt laget sammen, og Romania utlignet på overtid. Og det til tross for at laget har hatt mange og lange møter om det som skjedde i kollapsen mot Sverige i forrige kamp.
– Vi må lære å drøye tid. Lære å få på oss et gult kort for å bruke tiden. Både når vi scorer, bruke tiden på å feire og nyte det. For det er ikke lett å score mål, og når vi først greier det, så må vi bruke tiden. Nummer to: Igangsettinger, frispark, keeper .. bruk tiden! Dommeren sa ikke en gang at vi drøyde tiden, og du har alltid en advarsel å gå på. To- tre minutter her og der, så hadde de ikke scoret det andre målet, sier en frustrert King.
Han etterlyser et mye mindre snilt Norge-lag. På spørsmål om det han som bør gå foran på den biten, med sin lange erfaring fra Premier League og spill i utlandet, svarer han følgende:
– Jeg tror ikke «Perry» og Lars kunne sagt noe annet i de møtene. Jeg kødder ikke, vi hadde seriøst til sammen kanskje en og halv time møter de siste fem dagene om: Nummer en: Ikke «ballwatche» på innlegg. De scorer det første målet på «ballwatching». Nummer to: Ikke la det samme som skjedde mot Sverige skje igjen, og det er det som skjer.
Lars Lagerbäck selv var ikke nådig i sin dom etter kampen.
– Vi spilte feil de siste 15–20 minuttene. De spiller dessverre helt uten hode. Slik kan man ikke spille siste kvarteret. Spillerne og vi ledere må se oss i speilet. vi fikk åpenbart ikke ut budskapet vårt, sier han ifølge NTB.

Alvorsprat

Det er imidlertid Bournemouth-proffen ikke med. Han er krystallklar på at dette er spillernes ansvar.
– Jeg tror kanskje spillerne må gå sammen og snakke, og fjerne Lars og «Perry», for jeg synes seriøst at vi skuffet dem i dag. Jeg synes de ga oss riktige instrukser før kampen, og jeg vet ikke hva mer de kan gjøre. Vi må gå i oss selv, alle vi som spilte i dag og de som er på benken, og ta en alvorsprat. Fordi det her kan ikke skje hvis vi skal til EM. Hvis vi på et mirakelvis greier å komme oss til EM gjennom dette gruppespillet, så holder ikke det her, sier King til Eurosport, og fortsetter:
– Det er en ting å komme seg til EM, men du vil ikke dra dit og tape alle kamper. Da er det like greit å bli hjemme, så vi må gå i oss selv og fokusere på oss selv. Jeg synes vi skuffet både «Perry» og Lars, og de som kom. Men jeg mener vi tapte i dag fordi vi ikke var kyniske nok og brukte tiden helt feil, og når vi scoret det andre målet, så sluttet vi å spille.
To poeng på tre kamper, to av disse hjemme, har gitt Lagerbäck en åpning langt under forhåpningene.
– Vi får håpe Spania vinner alle sine kamper. Gjør de de, kan vi ha sjansen fortsatt, sa Lagerbäck.
Norge møter Færøyene borte mandag.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40