Norge – Romania 2-2:
– Vi spilte feil de siste 15–20 minuttene. De spiller dessverre helt uten hode. Slik kan man ikke spille siste kvarteret. Spillerne og vi ledere må se oss i speilet. vi fikk åpenbart ikke ut budskapet vårt, sa svensken på pressekonferansen etterpå, ifølge NTB.
Laget har hatt lange møter etter kollapsen mot Sverige. Så skjedde det igjen, til tross for at Lagerbäck hadde null tro på at det kunne gjenta seg i forkant.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Fokus. Vi blir litt stresset og tenker litt over hva som skjedde mot Sverige. Det var jo ca samme tidspunkt, samme målforskjell, vi leder 2-0 og så slipper vi inn det målet. Det er jo deja vu, holdt jeg på å si. Men det er for dårlig, vi er ikke kyniske nok. Vi må lære å drøye tid, sier Joshua King til Eurosport.
I sin syttende landskamp skulle det endelig løsne ordentlig for Martin Ødegaard. Men selv om 20-åringen for alvor fikk sitt gjennombrudd på A-landslaget, endte kvelden med skuffelse for Lars Lagerbäck og co.
For etter å ha assistert og scoret, ble det som virket som en drømmekveld for Ødegaard forvandlet til et aldri så lite mareritt. Romania kom nettopp tilbake to ganger – den siste gangen to minutter på overtid – og fikk med seg ett poeng.
Claudiu Kiseru reduserte med kvarteret igjen, og på overtid dukket samme mann opp og sørget for at det endte med poengdeling.
– Dette er svært bekymringsverdig. At vi skal rakne på denne måten er virkelig ikke bra, påpekte TV 2-ekspert Brede Hangeland da sluttsignalet gikk.
Ødegaard var heller ikke spesielt fornøyd etter kampen.
– Det er mye av det samme som mot Sverige, egentlig. Vi gjør en ganske god landskamp i 70 minutter. Så faller vi sammen igjen. Jeg føler ikke at vi var like dårlige på slutten i dag som mot Sverige, da syntes jeg det var fortjent at de fikk i hvert fall uavgjort. I dag var det mer tilfeldig enn sist, men det var mange av samme feilene, så det er surt, sier Ødegaard i pressesonen.
Han var blant de siste ut av garderoben etter først å ha gjort noen TV-intervjuer. Pressesjef Svein Graff tillot en kort fellesseanse, før han påpekte at resten av laget sto og ventet i bussen utenfor. Duoen hastet ut etter noen raske spørsmål om kritikken 20-åringen kom med i retning Ada Hegerberg.
(Artikkelen fortsetter under)
Til tross for skuffelsen var han i det minste klar på hva scoringen betydde.
– Det var så klart stort, en drøm som går i oppfyllelse. Men når det ender som det gjør, så hjelper det lite.

– En merkedag for norsk fotball!

Lagerbäck kan likevel trøste seg med at Martin Ødegaard endelig fikk vist hva han kan på landslaget. Real Madrid-proffen stod bak så og si alt Norge skapte mot Romania, og bidro med både mål og assist.
– 7. juni 2019, en merkedag i norsk fotball, utbrøt TV-kommentator Øyvind Alsaker etter at Ødegaard satt inn 2-0 midtveis i andre omgang. Unggutten ble spilt gjennom av Joshua King, og trillet ballen iskaldt forbi Romanias keeper.
Før den tid hadde Real Madrid-proffen også stått bak 1-0-målet, da skuddet hans ble blokkert og endte opp hos en opperksom Tarik Elyounoussi som satte ballen i mål.
Men til tross for det som virket som en komfortabel 2-0-ledelse, endte det altså med skuffelse. Kvarteret før slutt skapte gjestene ny spenning da Dragos Grigore fikk stå alene på et hjørnespark og heade på tvers til Claudiu Keseru, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.
Etter dette åpnet kampen seg skikkelig opp, og det var halvsjanser i begge ender. To minutter på overtid fikk Romania slått inn, og etter litt klabb og babb i feltet satte Keseru inn sitt andre for kvelden.
Dermed ble kampen blåst av på 2-2, og til pipekonsert fra de fremmøtte på Ullevaal.

Sverige og Spania gjorde jobben

Poengdelingen betyr at mulighetene for å komme blant de to beste i gruppa er betydelig svekket.
For både Spania (4-1 mot Færøyene) og Sverige (3-0 mot Malta) befester sine posisjoner på toppen av gruppa med henholdsvis ni og sju poeng.
Norge blir stående på to, og dermed er det altså fem poeng opp til söta bror etter kun tre kamper.
– Vi får håpe Spania vinner alle sine kamper. Gjør de de, kan vi ha sjansen fortsatt, sa Lagerbäck.
Mandag venter Færøyene på bortebane.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40