Populære sporter
All sport
Vis alt

Kyniske Fredrikstad sjokkerte i Bergen: – På grensen til parodi

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 07/04/2024 klokken 22:02 GMT+2

Den nyopprykkede klubben brukte alle triksene i boka for å sikre seg årets første trepoenger.

Stian Stray Molde scoret to mål i seieren over Brann.

Foto: NTB

Brann - Fredrikstad 0-2 (0-1)
Det var knyttet store forventninger til Branns første hjemmekamp for året på en helt ny gressmatte.
Rødtrøyene fra Bergen hadde fått en pangstart på sesongen etter seier mot Tromsø i første kamp, og har blitt spådd på medaljeplass av de fleste før årets sesong.
Men hjemme mot nyopprykkede Fredrikstad fikk de det tøft.
Søndag kveld viste FFK hvorfor de slapp inn klart færrest mål i fjorårets OBOS-liga. Bortelaget frustrerte Brann gjennom hele kampen, og var også ekstremt effektive da sjansene først dukket opp.
FFK-vingback Stian Stray Molde fant veien til nettmaskene én gang i hver omgang, og bortelaget brukte alle virkemidler for å beskytte ledelsen.
Gjestene fra Østfold brukte lang tid hver gang de fikk dødball. I tillegg ble spillet stadig avbrutt av at en FFK-spiller satt nede.
Det sørget for at det ble lagt til hele 13 minutter.
– Det er på grensen til parodi det vi har sett av Fredrikstad i denne kampen. Etter hver eneste dødball, så har en spiller tatt telling, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker mot slutten av oppgjøret.
Men heller ikke i tilleggstiden klarte Brann å løse opp FFK-forsvaret. Dermed endte det til slutt med en overraskende 2-0-seier til gjestene, som ble møtt av en høylytt pipekonsert av bergenspublikumet etter 105 spilte minutter.
– Det er klart at det kanskje blir litt i overkant mye. Vi ligger kanskje litt mye nede og bruker litt for mye tid, men det er det vi må gjøre for å vinne, erkjente matchvinner Stray Molde om eget lags drøying.
Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen la ikke skjul på at de lot seg frustrere.
– Det er veldig frustrerende. En del av vår taktikk er å få intensitet i kampen. Den blir totalt ødelagt når man får lov til å bruke så mye tid, sa han til TV 2.
Eirik Horneland ville derimot ikke snakke om Fredrikstads taktiske grep.
– Jeg er mer opptatt av hvordan vi opptrer som lag. Vi tok ikke kampene i kampen, og da fikk Fredrikstad det inn i sin rytme. Vi evnet ikke det. Det er vel fortjent av Fredrikstad, som står på som bare det. De laget et kampbilde vi ikke kom oss ut av, sa Branns hovedtrener.

Effektive

Brann var, ikke overraskende, det førende laget fra start. Hjemmelaget hadde ballen klart mest, men slet med å spille seg til de store sjansene.
Istedenfor var det Fredrikstad-lag som hadde truffet perfekt på kampplanen, og de var effektive da muligheten først kom.
Rett før pause kriget Maï Traoré seg fri på høyresiden. Inne foran mål ventet Stian Stray Molde, som enkelt kunne sende FFK i føringen fra fem meter.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Tilbake i Eliteserien for første gang på elleve år: – Tydelig at det har stor betydning

Holdt unna

Etter hvilen handlet det aller meste om å holde på ledelsen for Fredrikstad sin del. Mikkjal Thomassens menn tok i bruk alle virkemidler, og frustrasjonen vokste på Brann Stadion.
Hjemmelaget skapte farligheter med både Emil Kornvig, Joachim Soltvedt og Bård Finne, men ingen klarte å overliste Jonathan Fischer i FFK-buret.
Der Brann sviktet i avgjørende øyeblikk, fortsatte gjestene fra «Plankebyen» å være dødelig effektive.
20 minutter før fulltid dukket Stray Molde opp igjen. Patrick Metcalfe svingte et frispark inn i boksen, og den venstre vingbacken kom nok en gang først på ballen.
Stray Molde lirket inn sitt andre mål for dagen, og bergenserne startet å få fryktelig dårlig tid.
Hjemmelaget trykket på, og Brann var nære ved å redusere en rekke ganger. Likevel holdt Fredrikstad-forsvaret unna på imponerende vis, og kunne til slutt slippe jubelen løs for tre poeng.


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame