Oppdatert 27/04/2024 klokken 20:40 GMT+2

Lørdag kveld tok Rosenborg imot Kjetil Knutsens Bodø/Glimt til dyst på Lerkendal.

Glimt-spillerne feirer etter 1-0-scoringen lørdag.

Rosenborg - Bodø/Glimt 1-3 (0-2)
Alfred Johansson og Rosenborg har hatt en solid start på årets Eliteserie-sesong. Trønderne sto med tre seire og ett tap på de første fire kampene i den norske toppdivisjonen, før Kjetils Knutsens Bodø/Glimt gjestet Lerkendal lørdag kveld.
Hjemmelaget startet friskt, men allerede etter sju minutter spilt viste Glimt sin klasse.
Nysignering Jostein Gundersen leverte en strålende pasning i bakrom mot danske Kasper Høgh. Den danske spissen avsluttet kontant i mål, men ble avvinket for offside. På TV-bildene så det ut som en feil avgjørelse, og etter en VAR-sjekk på noen minutter ble det dømt scoring til Knutsens menn.
Etter kveldens første scoring var det ikke mange store målsjanser å melde om fra Lerkendal, men ni minutter før pause utnyttet bortelaget en gigatabbe fra trønderne.
RBKs sisteskanse, Sander Tangvik, spilte opp Ole Selnæs på midtbanen. Den 29 år gamle midtbaneveteranen var derimot ikke påskrudd nok og fikk et svært dårlig touch. Det utnyttet Glimts slovenske kant, Nino Zugelj, som snappet opp ballen og banket inn 0-2 til bortelaget.

Nordmannen må holdes tilbake etter rødt kort: – Det er så dumt

Og Glimt ga seg ikke etter hvilen.
Allerede fem minutter inn i andre akt spilte Fredrik Bjørkan opp lagkamerat Albert Grønbæk inne i hjemmelagets sekstensmeter. Den danske stjernespilleren pirket inn 0-3 og pangstarten på omgangen var et faktum for Glimt.
Men kun minuttet senere smalt det i andre enden av banen. Rosenborgs stortalent Jesper Reitan-Sunde ble felt av Fredrik Sjøvold innenfor sekstenmeteren og straffe ble dømt. Straffesparket satte Ole Sæter i mål og noterte seg for sesongens fjerde nettkjenning.
Det kunne virke som at Johanssons menn fikk tenning etter reduseringen, for kun minutter etter straffescoringen ymptet hjemmelaget seg frampå ved Marius Broholm, som smalt ballen like utenfor Glimt-buret.
Begge lag skapte sjanser mot slutten av lørdagens oppgjør, men flere mål ble det ikke på Lerkendal. Dermed er årets første hjemmetap et faktum for trønderne, som ligger på en fjerdeplass med ni poeng. Etter lørdagens seier topper Glimt tabellen med sine 13 poeng.

Diskuterer den kontroversielle overgangen: – Problematisk